Presidència
Govern obert

La Generalitat se suma a la Setmana de l’Administració Oberta

10/06/2024
La Generalitat se suma a la Setmana de l’Administració Oberta
  • El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, assenyala que “continuem avançant cap a un govern obert a la ciutadania amb més transparència, més participació i més qualitat democràtica”
  • Algoritmes públics, noves ferramentes de transparència o fórmules innovadores de participació ciutadana centren el debat en la Setmana de l’Administració Oberta
  • El portal de Transparència GVA Oberta posa en marxa un nou visor d’accés a la informació pública

 

València.

La Generalitat se suma a la Setmana de l’Administració Oberta, iniciativa global que té com a objectiu acostar les administracions públiques a la ciutadania a través dels valors de transparència i integritat, participació ciutadana, rendició de comptes i promoció dels drets fonamentals.

Esta edició, que se celebra entre el 10 i el 16 de juny, compta amb nombroses activitats i accions impulsades en tot el territori espanyol, tant per part de les administracions públiques com des de la societat civil, que promouen la transparència en l’activitat pública, la participació ciutadana i la rendició de comptes.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha convidat la ciutadania a participar en l’agenda d’activitats que s’ha preparat des de la Generalitat i en les quals es podrà parlar sobre algoritmes públics, noves ferramentes de transparència o fórmules innovadores de participació ciutadana.

José Tárrega ha assenyalat que “estem en una setmana de més transparència, més participació i qualitat democràtica, línies estratègiques que marquen l’acció del Consell i ens animen a continuar treballant cap a un govern obert a la ciutadania”.

Des de la Direcció General de Transparència i Participació de la Generalitat està previst posar en marxa, coincidint amb esta Setmana de l’Administració Oberta, un nou visor d’accés a la informació pública en el Portal de Transparència GVA Oberta. Una ferramenta que permetrà consultar, de manera molt més visual, interactiva i clara, totes les dades sobre les sol·licituds d’accés a informació pública presentades davant l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic, millorant així la rendició de comptes davant la ciutadania.

També durant la setmana es publicaran nous conjunts de dades en el Portal de Dades Obertes de la Generalitat i es renovaran algunes seccions de GVA Oberta, com la de convenis.

Al seu torn, els dies 11 i 12 de juny se celebrarà la III Escola de Participació PAGODA 2024, fruit del conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Universitat de València, unes jornades que comptaran amb la presència del director general de Transparència i Participació, José Tárrega. En estes sessions es posarà el focus en temes com la innovació en participació, la participació en l’escola, processos participatius, així com experiències de bones pràctiques a la Comunitat Valenciana.

La Setmana de l’Administració Oberta és una iniciativa promoguda a escala internacional per l’Aliança per al Govern Obert. A Espanya, se celebra anualment i té com a objectiu presentar una imatge d’administració oberta, transparent, participativa i que ret comptes a la ciutadania.

Accedix a l’agenda d’activitats de la Setmana de l’Administració Oberta en GVA Oberta ací.

 

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

DG José Tárrega