Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport als treballadors

Nuria Montes exigix al Govern central que s’implique en el futur de la planta de ThyssenKrupp Galmed de Sagunt per a evitar el seu tancament definitiu

11/06/2024
Nuria Montes exigix al Govern central que s’implique en el futur de la planta de ThyssenKrupp Galmed de Sagunt per a evitar el seu tancament definitiu
  • La consellera d’Indústria ha traslladat al Comité d’Empresa de la factoria “el suport del Consell per a garantir la càrrega de producció i la continuïtat dels llocs de treball”  
  • La multinacional ha anunciat la seua intenció de tancar l’empresa la pròxima tardor i traslladar la seua producció d’acer galvanitzat a Alemanya

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha exigit al Govern central que s’implique a fons en el futur de la planta de ThyssenKrupp Galmed de Sagunt per a evitar el seu tancament definitiu.

Montes s’ha reunit amb el Comité d’Empresa de la factoria a qui ha traslladat “el total suport del Consell per a garantir tant la càrrega de producció com la continuïtat de tots els llocs de treball, uns 120 directes i altres 400 vinculats a la indústria auxiliar”.

La consellera els ha explicat que “des del Govern Valencià hem fet els nostres deures, posant damunt de la taula totes les possibilitats de suport a l’empresa, centrades en inversions per a la transformació i modernització del procés productiu, a més de l’estalvi energètic”.

“No han fet absolutament res”

Montes ha argumentat davant dels representants dels treballadors que “ara falta que el Govern central i l’Ajuntament de Sagunt, que encara no han fet absolutament res, moguen fitxa per a evitar el tancament de ThyssenKrupp Galmed”.

En este sentit ha recordat que l’executiu espanyol “té diversos fronts d’actuació, com el finançament del gasto operatiu, que pot ser interessant per a l’empresa, però també la defensa de la planta a la Unió Europea perquè la factoria de Sagunt és rendible. No hi ha raons de caràcter econòmic, organitzatiu o estructural que aconsellen el seu tancament. Es tracta, tan sols, de la decisió de la multinacional de traslladar la producció d’acer galvanitzat a les seues factories a Alemanya”.

En tercer lloc, la consellera també s’ha compromés a “establir un mecanisme xarxa per a protegir els treballadors durant un temps determinat sense necessitat que s’extingisquen els seus contractes de treball.”

Juntament amb la consellera, a la reunió amb el Comité d’Empresa de ThyssenKrupp Galmed han assistit també el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, i la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Saéz.

Reunions de treball

La direcció de ThyssenKrupp Galmed va anunciar en novembre de l’any passat el tancament de la seua planta a Sagunt argumentant un significatiu empitjorament del mercat automobilístic europeu i, per tant, una reducció de la demanda d’acer galvanitzat, com el que es produïx a Sagunt.

El mes d’abril passat la multinacional va comunicar formalment que el tancament definitiu es produirà el pròxim 20 d’octubre.

Els representants de ThyssenKrupp Galmed han mantingut fins ara quatre reunions de treball amb la Generalitat per a buscar solucions que eviten el tancament. En estes la companyia ha expressat la seua confiança en la recol·locació de tota la plantilla, formada per 121 persones, en altres empreses del sector, i formar aquells professionals el perfil dels quals siga adequat per a les necessitats de la gigafactoria que Volkswagen està construint en Parc Sagunt II, justament enfront de la planta de ThyssenKrupp Galmed.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes

Consellera Nuria Montes