Presidència
Escola de participació

El director general de Transparència destaca l’auditoria ciutadana perquè “la ciutadania avalue les polítiques públiques des d’un procés participatiu”

11/06/2024
El director general de Transparència destaca l’auditoria ciutadana perquè “la ciutadania avalue les polítiques públiques des d’un procés participatiu”
  • José Tárrega inaugura la III Escola de Participació Pagoda en el marc de la Setmana de l’Administració Oberta

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha destacat que l’auditoria ciutadana “és una de les accions de participació més noves en les quals està treballant el Govern Valencià perquè els ciutadans i ciutadanes avaluen les polítiques públiques des d’un procés participatiu”.

Tárrega ha intervingut en la inauguració de la III Escola de Participació Pagoda que se celebra a la Universitat de València els dies 11 i 12 de juny, coincidint amb la Setmana de l’Administració Oberta.

Durant la seua intervenció, el director general ha destacat el valor de la participació “com a dret fonamental dels ciutadans recollit en la Constitució”, un dret “que va més enllà de votar cada quatre anys”, ha apuntat José Tárrega.

Per al director general de Participació una de les vies d’implicar la ciutadania en l’acció de govern “se centra també a fomentar que la societat civil organitzada es continue mantenint per a influir amb veu qualificada en els assumptes públics”.

“Eixos dos vessants de la participació ciutadana, foment de l’associacionisme i foment dels processos participatius, queden arreplegats en l’Estratègia de Govern Obert de la Generalitat per als pròxims quatre anys”, ha assenyalat el director general.

Així mateix, ha incidit en el valor de les escoles de participació i ha assegurat que “són una excel·lent oportunitat per a fer arribar a la ciutadania la importància d’intervindre en els assumptes públics”.

La III Escola de Participació permetrà la posada en comú de diferents experiències participatives d’èxit a la Comunitat Valenciana; com innovar en participació ciutadana; la participació en l’escola a través de la realitat dels centres educatius; a més de posar el focus en tècniques i metodologies per a avançar en processos participatius.

La Generalitat col·labora amb la Universitat de València  a través del conveni per al desenvolupament i manteniment de la Càtedra Pagoda de Govern Obert, Participació i Open Data, treball conjunt orientat a accions relacionades amb la transparència i la participació, que compten amb un finançament global de 55.000 euros en 2024.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

DG José Tárrega