Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
#39CinemaJove

Cinema Jove ret homenatge a Akira Toriyama, creador de la saga ‘Dragon Ball’, en el seu cicle ‘Els déus de l’anime’

11/06/2024
Cinema Jove ret homenatge a Akira Toriyama, creador de la saga ‘Dragon Ball’, en el seu cicle ‘Els déus de l’anime’
  • La secció d’animació japonesa consta de tres títols: Dragon Ball Z: La resurrección de F, The Concierge i Sand Land
  • Totes les projeccions d’este cicle tindran lloc en la Filmoteca de València

 

El Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ret homenatge al creador de la saga Dragon Ball, Akira Toriyama, en el cicle ‘Els déus de l’anime’ dedicat a l’animació japonesa.

Esta secció de Cinema Jove inclou enguany en la seua programació dos títols basats en personatges i trames creades originalment per l’influent dibuixant nipó, mort el mes de març passat als 68 anys.

D’una banda, es projectarà Dragon Ball Z: La resurrección de F, denovena pel·lícula d’una de les sagues més influents de la història del gènere; i, d’altra banda, Sand Land, dirigida per Toshihisa Yokoshima i Hiroshi Koujina i igualment basada en històries originals de Toriyama.

El director de Cinema Jove, Carlos Madrid, ha destacat que Toriyama “ha sigut el responsable d’incomptables vesprades d’entreteniment en els qui vam ser xiquets en els noranta; els seus personatges de Bola de Drac i el Dr. Slump -amb els quals, a més, molts xiquets van aprendre valencià- ens van enlluernar amb les seues aventures, i el seu humor esperpèntic i transgressor”.

“Per això -ha afegit- des de Cinema Jove li dediquem este xicotet homenatge projectant en la pantalla gran els seus personatges, inicialment concebuts en un manga i més tard concebuts només per a la pantalla xicoteta”.

El cicle arrancarà el 22 de juny en la Filmoteca de València amb el debut en la direcció de Yoshimi Itazu, The Concierge. El debutant és conegut pel seu estil detallista i estilitzat en l’animació i la seua habilitat per a contar històries commovedores i proporcionar profunditat als personatges en propostes com Paprika (Satoshi Kon, 2006) i Miss Hokusai (Keiichi Hara, 2015).

The Concierge està basada en un manga de Tsuchika Nishimura i està protagonitzada per una jove anomenada Akino que comença a treballar com a conserge en el luxós Gran Magatzem del Pol Nord.

Este establiment té la peculiaritat que la majoria dels seus clients són animals, cada un dels quals representa personalitats i característiques humanes. A través de la interacció d’Akino amb ells, la cinta aborda temes com l’acceptació, l’enteniment i la connexió entre individus de diferents orígens.

Retrobament amb Goku

El festival acollirà el 24 de juny la projecció de Dragon Ball Z: La resurrección de F. Estrenada en 2015 i dirigida per Tadayoshi Yamamuro, es tracta de la seqüela de La batalla de los dioses i la denovena pel·lícula de la saga Dragon Ball. A diferència d’altres títols de la saga, esta va comptar amb la supervisió del mateix Akira Toriyama.

L’acció comença en un moment de pau mundial, després que Beerus, el déu de la destrucció, decidira no destruir la Terra. No obstant això, Sorbet i Tagoma, dos dels membres supervivents de la força de Freezer, tornen a la recerca de les boles de drac.

La combinació de fantasia, acció trepidant i arts marcials de l’univers Dragon Ball continua captivant la joventut, generació rere generació. Sense dubte, els viatges i aventures de Goku, el guerrer saiyajin creat per Akira Toriyama en 1984 i traslladat del manga a l’anime en els anys noranta, han deixat una gegantesca reguera d’influències en la cultura contemporània.

L’estrena de Dragon Ball Z: La resurrección de F va ser un èxit de taquilla tant al Japó com internacionalment, fet que va ajudar a revitalitzar l’interés en la saga i va preparar el terreny per a la continuïtat i expansió de Dragon Ball Super.

El cicle ‘Els déus de l’anime’ conclourà el 29 de juny amb Sand Land, pel·lícula basada en el manga del mateix nom creat també per Akira Toriyama. La història es desenvolupa en un futur postapocalíptic on l’aigua és extremadament escassa i està controlada per un rei avariciós.

El protagonista és Beelzebub, el príncep dels dimonis, que forma una aliança amb un xèrif humà anomenat Rao i el seu ajudant dimoni Thief. Junts, emprenen una cerca per a trobar una font d’aigua oculta, coneguda com el Llac Fantasma.

A mesura que avancen en el seu viatge en este erm desolat, els personatges s’enfronten a diversos desafiaments i descobrixen secrets sobre el passat del món i la verdadera naturalesa del control de l’aigua. La trama combina elements d’acció, aventura i fantasia, amb tocs del característic humor de Toriyama.

Galeria d'imatges