Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Ivace+internacional rep 17 empreses per a mostrar l’oferta de vins i begudes de la Comunitat
- S’han celebrat prop de 400 reunions en dos dies de treball amb 46 cellers de la Comunitat
- Participen importadors de mercats com Costa d’Ivori, Tailàndia, Filipines, Corea del Sud, la Xina o els Estats Units
Ivace+internacional, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, ha rebut a València en una missió inversa 17 empreses internacionals procedents de 17 països diferents per a mostrar l’oferta de vins i begudes de la Comunitat.
La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha destacat la dimensió d’esta acció, “que permetrà el desenvolupament de prop de 400 reunions de treball entre cellers valencians i importadors internacionals durant dos dies de treball”.
Es tracta d’una acció promocional que perseguix facilitar noves oportunitats de negoci als cellers de la Comunitat, que “han respost molt positivament a esta acció, com sol ser habitual, amb la participació de fins a 46 cellers”.
Olivas ha destacat la importància d’aprofitar accions com esta, a un cost molt modest per a les empreses valencianes i amb la possibilitat d’arribar a interessants acords comercials sense eixir de la Comunitat Valenciana.
En esta ocasió, Ivace+i Internacional ha convidat 17 empreses importadores procedents de Costa d’Ivori, el Canadà, Xile, el Marroc, Kazakhstan, Alemanya, Tailàndia, Filipines, Corea del Sud, la Xina, els Estats Units, el Regne Unit, el Brasil, el Japó, Mèxic, Colòmbia i Polònia.
Un total de 46 empreses valencianes, entre cellers i empreses fabricadores de begudes alcohòliques, participen en esta acció que tindrà dos dies de duració en un hotel de la ciutat.
Les empreses importadores es troben a la Comunitat Valenciana des d’este dilluns i romandran fins dijous que ve, amb dos dies de tastos de vi i reunions amb els cellers, i un dia suplementari en el qual visitaran alguns dels cellers que hagen seleccionat.
Els importadors que es desplacen són Vinitus (Costa d’Ivori), Agence Benedictus Inc. (Canadà), Hipermercados Tottus (Xile), Stop Distribution (el Marroc), Planeta A Ltd (Kazakhstan), Spanischer Gartgn Imports (Alemanya), Ideal FMCG Distribution (Tailàndia), Project Vino Philippines Inc. (Filipines).
S’hi sumen Dongwon Wineplus (Corea del Sud), Guangzhou Trysome Holdings Limited (la Xina), Food and Beverage Intelligence Corp. (els Estats Units), Ultracomida Trading Co. (el Regne Unit), Caves Santa Cruz (el Brasil), Twin Peaks Japan (el Japó), Vinesp Mexico SA de CV (Mèxic), Gastronomía Internacional (Colòmbia) i Inter Consult SA Winosfera (Polònia).
Exportacions de vi
Les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana han ascendit a 239,2 milions d’euros l’any 2023, la qual cosa representa un descens del 3,08 % respecte a l’any 2022.
Destaca Costa d’Ivori com el primer client de la Comunitat Valenciana, amb un valor de 31,6 milions d’euros i un increment del 70 % respecte a l’any 2022. Esta destinació va concentrar el 13,22 % de les exportacions de vi de la Comunitat l’any 2023. El seguix Alemanya, amb 17,89 milions d’euros, el 7 % del total, i Països Baixos, amb 17,5 milions d’euros i un pes també del 7 %.
En quart lloc, França amb 16,26 milions d’euros, seguit dels Estats Units, amb 14,8 milions d’euros. A continuació, se situen Bèlgica i el Regne Unit. Estes set destinacions concentren el 50 % de les exportacions de la Comunitat Valenciana en 2023.