Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

Susana Camarero impulsa l’elaboració de la nova Estratègia valenciana de joventut 2025-2029

11/06/2024
Susana Camarero impulsa l’elaboració de la nova Estratègia valenciana de joventut 2025-2029
  • Es presentarà en el segon semestre de 2024 i comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l’àmbit de les polítiques de joventut
  • La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat que el Consell ha iniciat el desenvolupament de la nova Estratègia valenciana de joventut 2025-2029 (EVJ), que comptarà amb la participació dels actors més rellevants en l’àmbit de les polítiques de joventut, com ara les entitats juvenils, els consells de joventut, les entitats locals, així com les associacions de professionals del sector.

Susana Camarero ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental de Joventut, en la qual s’ha tractat l’elaboració de l’EVJ que establirà les directrius generals de la política juvenil a la Comunitat Valenciana i, a més, coordinarà les actuacions i els programes de les diverses conselleries i de les administracions locals en matèria de joventut.

Sobre este tema, la vicepresidenta segona ha recordat que la Comissió Interdepartamental de Joventut és un òrgan col·legiat de la Generalitat que té per objecte la proposta, l’informe i la coordinació de la programació i l’execució de les polítiques de joventut que promou el Consell.

Nova Estratègia valenciana de joventut 2025-2029

Durant la reunió celebrada, s’ha donat a conéixer la proposta de la Comissió Interdepartamental de Joventut a partir de la qual l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) elaborarà l’Estratègia valenciana de joventut 2025-2029, que es presentarà en el segon semestre de 2024.

Per a garantir l’encert de la nova estratègia és important el treball dels membres de la Comissió, així com la participació de les persones responsables dels centres directius per a articular totes les actuacions en matèria de joventut en un únic document.

Comissió Interdepartamental de Joventut

La Comissió Interdepartamental de Joventut s’ha de reunir almenys dos vegades a l’any. No obstant això, l’última reunió va tindre lloc l’abril de 2022, per la qual cosa la vicepresidenta segona ha considerat imprescindible esta convocatòria per a garantir la continuïtat dels treballs de l’òrgan col·legiat.

Susana Camarero, en qualitat de presidenta de la Comissió Interdepartamental de Joventut, ha presentat, a més, els membres de l’òrgan, el marc normatiu, la composició i les funcions que té, i ha explicat la necessària transversalitat de les polítiques de joventut.

Així, ha subratllat que és necessari que les polítiques de joventut es dissenyen integralment per a tots els àmbits de la joventut, des de tots els departaments de les administracions públiques.

“És fonamental que les actuacions en matèria educativa, d’ocupació, de salut, vivenda o cultura, entre altres, estiguen alineades per a aconseguir uns objectius comuns en matèria de joventut. Tots els departaments de la Generalitat han de treballar conjuntament, de manera coordinada, per a donar resposta a les necessitats de les persones jóvens”, ha assegurat la vicepresidenta segona.

Galeria d'imatges