Agricultura, Ramaderia i Pesca
Sector

Aguirre destaca el model d’èxit de l’agricultura i ramaderia del municipi de Bétera

11/06/2024
Aguirre destaca el model d’èxit de l’agricultura i ramaderia del municipi de Bétera
  • El conseller d’Agricultura desenvolupa una jornada de treball a Bétera, amb trobades amb els regants de la localitat, una empresa citrícola, la cooperativa agrícola del municipi i una granja

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha destacat el model d’èxit de l’agricultura i ramaderia del municipi de Bétera.

Així ho ha assenyalat Aguirre en el transcurs d’una jornada de treball en la localitat, on ha mantingut trobades amb regants i productors agropecuaris i en la qual ha assenyalat que “el propòsit consistix a conéixer personalment exemples que funcionen en el context actual de dificultat per al sector i en com és possible ajudar des de la Conselleria per a impulsar-los i reproduir-los per la Comunitat Valenciana”.

En primer lloc, s’ha reunit en l’ajuntament amb l’alcaldessa, Elia Verdevío, i els presidents de la Comunitat de Regants de Bétera, Juan Carlos Carretero i Manuel Gómez, que li han exposat un projecte d’ampliació de la xarxa de captació, implementació d’energies renovables i digitalització.

Referent a això, el conseller ha posat en relleu la solidaritat dels regants en època de sequera, la seua aposta per la modernització de regadius i ha expressat el seu suport a “els projectes que creen infraestructures per a portar l’aigua on resulta necessària, així com d’infraestructures d’estalvi hídric”.

Seguidament, José Luis Aguirre ha visitat la granja More Holstein, una explotació ramadera amb més de 50 anys d’antiguitat, que proveïx de llet una multinacional làctia situada a tan sols 24 quilòmetres, amb un consum d’aigua inferior a la mitjana, i que aprofita el fem resultant, una vegada compostat, per a adobar els seus propis camps.

Sobre esta explotació, el conseller ha afirmat que “una empresa ben gestionada, fins i tot amb mètodes que hui diríem tradicionals, pot tindre èxit amb un dimensionament adequat”. Ha ressaltat que fins i tot compta amb un certificat de benestar animal.

A continuació, en Naranjas del Carmen, José Luis Aguirre ha mantingut una trobada amb els impulsors d’esta empresa dedicada a la producció i comercialització directa al consumidor de cítrics, on ha pogut comprovar el funcionament i els resultats d’una estratègia d’aprofitament d’abonament agrocompostat, de producció d’insectes per a lluitar contra les plagues de manera sostenible i d’apadrinament d’oliveres o abelles, per exemple.

Aguirre ha valorat este projecte, “que aprofita la digitalització per a, a través d’una pàgina web, rebre les comandes en temps real, recol·lectar les taronges segons la comanda, i enviar-les mitjançant un servici de transport a Espanya i Europa”.

La jornada de treball ha continuat amb una visita a la Cooperativa Agrícola de Bétera, que també té una línia de negoci de venda en línia nacional i internacional segons comanda, i també amb producció ecològica.

Finalment, el conseller ha visitat la seu de la comunitat de regants de la localitat.

Galeria d'imatges