Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

Antonio Galvañ manté una reunió amb l’alcalde d’Almussafes per a tractar la situació del sector de l’automoció

11/06/2024
  • Galvañ ha traslladat a l’alcalde d’Almussafes el total suport del Consell a un sector clau per al futur de l’economia valenciana
  • El responsable responsable d’Ocupació ha traslladat a Toni González la necessitat que el Govern central done suport a la reclamació dels agents socials i aprove el mecanisme d’ajudes Red

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha mantingut una trobada de treball amb l’alcalde d’Almussafes, Toni González, amb l’objectiu de tractar la situació del sector de l’automoció en la Comunitat Valenciana després de l’anunci de la factoria de Ford d’un nou expedient de regulació d’ocupació.

Galvañ ha traslladat a l’alcalde d’Almussafes el total suport del Consell a un sector clau “per al futur de l’economia valenciana i perquè continuem avançant com a clúster nacional de l’automoció”.

En este sentit, ha recordat que el president Mazón ha anunciat que es crearà un grup de treball tècnic entre la Generalitat, Ford, FDI, Femeval, agents socials i AVIA “amb la finalitat de mitigar els efectes de la crisi del sector provocats per la transició al cotxe elèctric”.

Galvañ ha avançat que la Generalitat ja està concretant este equip que està treballant per a poder oferir solucions que permeten que els efectes de la crisi siguen els menys perjudicials possibles per a l’economia valenciana.

Així mateix, el responsable d’Ocupació ha traslladat a Toni González la necessitat que el Govern central done suport a la reclamació dels agents socials i aprove el mecanisme d’ajudes Red amb la fi última de mantindre l’ocupació durant el període transitori fins a la producció del nou cotxe.

“La Generalitat -ha manifestat Galvañ- està treballant de manera intensa amb tots els actors implicats, ja que l’automòbil està lligat a la prosperitat de la nostra regió i ho continuarà estant en el futur”, ha assegurat, i ha detallat que ocupa més de 24.000 persones i representa el 8 % del PIB regional.

El ‘grup de xoc’ que pròximament es reunirà abordarà tres línies d’actuació: una anàlisi de la situació del sector, quines són les mesures que es poden adoptar i quin és el risc per a l’ús del sector; un pla global de formació dirigit a les persones afectades pel procés de transició, i la reclamació al Govern central perquè active el mecanisme Red per a l’automoció, consistent en la compensació econòmica de l’ús del sector de l’automòbil mentres dure esta situació.

En este grup de treball participaran les conselleries d’Educació, Universitats i Ocupació; Innovació, Indústria, Comerç i Turisme; Hisenda i Economia, així com representants de Ford; la Fundació per al Desenvolupament i la Innovació; Femeval; AVIA i els agents socials.

 

Galeria d'imatges