Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Aigua

Salomé Pradas destaca “la ferma aposta d’Efiaqua per a donar a conéixer els avanços més sostenibles en el sector de l’aigua”

12/06/2024
Salomé Pradas destaca “la ferma aposta d’Efiaqua per a donar a conéixer els avanços més sostenibles en el sector de l’aigua”
  • La consellera de Medi Ambient assegura que l’objectiu compartit és “disposar d’aigua de qualitat i quantitat suficient”
  • Efiaqua, que se celebrarà del 12 al 14 de novembre a València, se centrarà en la digitalització i descarbonització de recursos hídrics

 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat “la ferma aposta d’Efiaqua per a donar a conéixer els avanços més sostenibles en el sector de l’aigua” davant de l’evidència que “és necessari gestionar de la millor manera possible cada gota”.

Així s’ha expressat la titular de Medi Ambient i Aigua en la seua intervenció durant la reunió del consell organitzador d’esta fira, que s’ha celebrat este dimecres en la seu del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) de Sagunt.

La consellera ha destacat que l’objectiu del Consell és “garantir el futur de la Comunitat Valenciana, perquè sense aigua no hi ha vida, no hi ha desenvolupament ni progrés”. De la mateixa manera, ha mostrat la seua satisfacció per la celebració d’Efiaqua, del 12 al 14 de novembre en Fira València i les novetats d’esta edició.

Salomé Pradas ha avançat que en l’esdeveniment s’abordarà “tant la gestió intel·ligent de recursos hídrics com la implementació de tecnologies innovadores per a la reducció de la petjada de carboni”. En este sentit, ha defés que “parlar d’Efiaqua és parlar d’avantguarda, de promoció de noves solucions o de descarbonització en la gestió de l’aigua”. I, este certamen, serà “un fòrum d’intercanvi de coneixements per a un dels grans reptes del segle XXI: disposar d’aigua en qualitat i quantitat suficient”, ha subratllat la titular de Medi Ambient i Aigua.

Per això que la consellera haja recordat que “la Comunitat Valenciana és referència absoluta en la correcta gestió de l’aigua. El 78 % dels camps de la Comunitat Valenciana es reguen amb sistemes eficients com el degoteig i, tot i que les tres províncies suposen només el 4,6 del territori nacional, en estes es recicla el 40 % de l’aigua de tota Espanya”.

Finalment, Pradas ha recordat que “la Generalitat treballa de manera transversal per a dotar als ciutadans, sectors productius i medi natural de l’aigua necessària des de la sostenibilitat”. I ha posat com a exemple la gestió intel·ligent de recursos hídrics a través de l’EPSAR. “Treballem de manera incansable amb l’objectiu que cada gota d’aigua arribe a la seua destinació”, ha sentenciat la titular de Medi Ambient i Aigua.

Galeria d'imatges