Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

Mezquita: “Els fòrums Labora en Ruta han posat en contacte 6.000 persones amb més de 200 empreses que buscaven professionals”

12/06/2024
Mezquita: “Els fòrums Labora en Ruta han posat en contacte 6.000 persones amb més de 200 empreses que buscaven professionals”
  • La directora general de Planificació i Servicis de Labora visita l’últim fòrum d’ús del semestre, que s’ha celebrat a Chiva
  • En estos deu primers fòrums s’han oferit 645 ofertes de treball per part de les més de 200 empreses participants

 

La directora general de Planificació i Servicis de Labora, Marisa Mezquita, ha visitat el fòrum d’ocupació Labora en Ruta que s’ha celebrat a Chiva, on ha destacat que “estos fòrums han permés posar en contacte 6.000 persones, que buscaven de manera activa ocupació, amb més de 200 empreses que necessitaven professionals”.

Marisa Mezquita ha recorregut els diferents espais del fòrum i ha assenyalat que “els excel·lents resultats aconseguits en estos primers deu fòrums ens animen a continuar avant amb els 18 que celebrarem en els pròxims mesos”. La directora general ha valorat el paper del Servei Valencià d’Ocupació i Formació en estos esdeveniments, que “possibiliten que les persones que busquen una eixida professional contacten amb empreses com les que s’han sumat a esta iniciativa i que ha donat com a resultat que s’hagen oferit 645 llocs de treball”.

L’objectiu d’estos fòrums és fer del Servei Valencià d’Ocupació i Formació “un organisme més eficient, humà i pròxim, tasca que creiem haver aconseguit àmpliament”. Així mateix, ha recordat altres polítiques que s’estan desenvolupant en este sentit, com el Bus Labora, que està portant tots els servicis de Labora als municipis que no tenen oficina d’ocupació.

La inscripció als fòrums d’ocupació Labora en Ruta és totalment gratuïta. Es fa a través de la pàgina web Labora en ruta i en esta cada persona pot pujar el seu currículum i postular-se en les ofertes que s’adapten al seu perfil.

Una de les iniciatives més significatives d’estos fòrums és la marató d’entrevistes, en el qual les persones inscrites concerten amb les empreses participants una xarrada presencial en la qual tindre una primera presa de contacte. Gràcies a estes entrevistes, en els dos primers fòrums Labora en Ruta, celebrats entre finals de febrer i principis de març a Algemesí i Xàtiva, 31 persones s’han incorporat ja a treballar en les empreses que buscaven personal professional per a les seues companyies.

A més, en els fòrums d’ocupació se celebren conferències, taules redones i tallers pràctics dissenyats per a millorar les habilitats de cerca d’ús dels candidats. Estes activitats són gratuïtes i d’accés obert per a tots els interessats, sense necessitat d’inscripció prèvia.

Els fòrums continuaran celebrant-se durant el segon semestre de 2024 i la primera mitat de 2025, i donaran visibilitat a multitud d’ofertes de treball d’empreses de cada zona on se celebren. Els interessats poden trobar tota la informació en la pàgina web: www.laboraenruta.es.

 

Galeria d'imatges