Presidència

La Generalitat impulsa la nova Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana

14/06/2024
La Generalitat impulsa la nova Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana
  • S’aprova una nova carta d’adhesió a la Xarxa que reforça els criteris en matèria de transparència
  • El director general de Transparència i Participació anuncia la creació d’una escola de bones pràctiques en participació i transparència “per a continuar innovant en accions que impliquen la ciutadania”
Almassora.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha presidit l’acte de presentació de la nova Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana a Almassora, al qual han assistit l’alcaldessa de la localitat, María Tormo, i representants d’ajuntaments del territori valencià.

En la seua intervenció, José Tárrega ha destacat la importància d’esta iniciativa “per a enfortir la participació ciutadana en l’àmbit local”. En este sentit, s’ha referit a esta nova etapa de la Xarxa de Governança Local “que pretén convertir-se en un espai impulsor de projectes relacionats amb la participació i la transparència, en col·laboració amb les entitats locals valencianes”.

Així mateix, el director general de Transparència ha animat els municipis valencians a adherir-se a la nova xarxa i ha anunciat la creació d’una escola de bones pràctiques en participació i transparència dirigida a les entitats municipals en el si de la Xarxa, “per a continuar innovant en accions que impliquen els ciutadans i ciutadanes”.

Durant la sessió, s’han presentat les línies d’acció de la nova Xarxa de Governança Local i s’han aprovat les normes de funcionament, que inclouen una presidència compartida amb les diputacions provincials. Al seu torn, en la reunió s’ha aprovat el nou text de la Carta d’adhesió per als municipis i mancomunitats que inclou eixos estratègics en matèria de transparència.

D’altra banda, s’ha creat una comissió permanent que funcione com a grup motor per a l’impuls d’actuacions i treballs en el si d’esta comissió. Durant la reunió, s’han compartit bones pràctiques en govern obert, amb l’objectiu d’inspirar altres localitats a seguir este model participatiu i unir-se a la Xarxa de Governança Local. Actualment, un total de 55 municipis valencians formen part de la Xarxa de Governança Local.

Galeria d'imatges