Hisenda, Economia i Administració Pública
Administració digital

Hisenda renova el parc informàtic de la Generalitat amb 9.500 dispositius per a augmentar la ciberseguretat, facilitar la mobilitat i millorar el servici públic

15/06/2024
Hisenda renova el parc informàtic de la Generalitat amb 9.500 dispositius per a augmentar la ciberseguretat, facilitar la mobilitat i millorar el ...
  • La DGTIC instal·la 3.845 equips que es destinaran a aules de formació de Labora, centres de servicis socials i igualtat i llocs de registre i atenció a la ciutadania, entre altres
  • L’Administració de Justícia rebrà 5.650 equips per a la dotació tecnològica dels jutjats i sales de vistes i per a facilitar la mobilitat

 

La Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública està renovant el parc informàtic de la Generalitat amb l’adquisició i instal·lació de 9.500 ordinadors portàtils i de sobretaula per a transformació digital.

La instal·lació de tot l’equipament, que du a terme la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), es completarà abans que finalitze l’any i comprén 3.845 equips informàtics que es destinaran a un ús més generalista en la Generalitat i a centres que donen servici a la ciutadania, així com 5.650 equips per a l’Administració de Justícia.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha destacat que l’adquisició d’este nou equipament permetrà continuar amb la “constant renovació del parc informàtic de la Generalitat”, que permet substituir els equips que han complit el seu cicle de vida per altres que proporcionen “més rendiment, millor capacitat d’actualització tècnica i més garanties de ciberseguretat, així com una millor experiència per part de les persones usuàries”.

Segons García Duarte, amb això es busca “millorar el lloc de treball informàtic del personal empleat públic i facilitar la mobilitat en la Generalitat, així com proporcionar equipament en noves seus judicials, aules o centres d’atenció i en aquells llocs en els quals els equips han quedat obsolets”.

Un total de 800 equips estan destinats als centres de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge per a renovar l’equipament que utilitza el personal dels centres per a persones majors o amb discapacitat i centres de la dona i de la infància.

Nous plans de formació en disseny gràfic

Altres 1.000 ordinadors de sobretaula han sigut destinats a cobrir les necessitats de les aules de formació del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), per al seu ús en cursos formatius per a persones desocupades. D’estos, 250 són equips per a disseny gràfic que, addicionalment, permetran posar en marxa nous plans de formació i proporcionar l’equipament necessari per a l’obertura de noves aules.

La DGTIC està instal·lant en l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP) i en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre un total de 295 ordinadors micro-PC i de sobretaula per a la renovació de l’equipament a les sales de reunions i aules. Alguns d’estos equips han sigut destinats a un nou projecte de transformació del sistema de gestió de cues en les oficines d’inserció de Labora i en oficines PROP de la Comunitat Valenciana.

A més, s’han instal·lat ja 300 ordinadors de sobretaula per a cobrir les necessitats d’equipament en destinacions que no requerixen mobilitat, com ara llocs en registre i ordinadors per a funcions d’atenció a la ciutadania, etc.

Finalment, s’han adquirit 1.450 portàtils per a cobrir, principalment, les noves incorporacions a la Generalitat de personal empleat públic, bé siga per cobertura definitiva o per cobertura temporal, a més de per a respondre a les necessitats derivades dels plans de teletreball.

5.650 equips per a l’Administració de Justícia

En el cas de l’Administració de Justícia, 1.900 portàtils es posaran a la disposició del personal de la Conselleria de Justícia i Interior en tota la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de millorar el lloc de treball informàtic amb un equipament que proporciona més rendiment, seguretat i capacitat d’actualització.

José Manuel García Duarte ha destacat que “l’objectiu de la renovació de l’equipament en Justícia és poder comptar amb llocs de treball deslocalitzats i dotats de versatilitat, amb capacitat per al treball en remot”.

A més, s’ha adquirit un total de 1.900 tauletes digitalitzadores per a dotar les oficines judicials, sales de vista, jutjats de pau i altres dependències judicials de dispositius que permeten capturar firmes manuscrites i integrar-les en arxius electrònics. Les tauletes digitalitzadores eliminen l’ús del paper en les actuacions en les quals es requerix la firma manual d’escrits i documents.

Finalment, s’han adquirit 1.500 equips de sobretaula i 350 ordinadors micro-PC per a la dotació tecnològica a nous jutjats i la renovació d’equipament que ja ha complit amb el seu cicle de vida útil. Concretament, els miniordinadors de sobretaula es destinaran a les sales de vistes de l’Administració de Justícia per a la seua millora tecnològica.

L’adquisició de tot este equipament està emmarcada en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (MRR) i ha sigut finançada amb fons europeus Next Generation per a la transformació digital.

Galeria d'imatges