Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
ITH Innovation Summit

La Comunitat Valenciana rep el reconeixement d’ITH pel suport que presta al sector turístic i hoteler

15/06/2024
La Comunitat Valenciana rep el reconeixement d’ITH pel suport que presta al sector turístic i hoteler
  • La directora d’Innovació Turística de Turisme Comunitat Valenciana ha arreplegat la distinció en l’ITH Innovation Summit
  • Olivia Estrella destaca la importància de “la col·laboració publicoprivada per a la transformació i la cerca de l’excel·lència en el sector turístic de la Comunitat Valenciana”

 

La Comunitat Valenciana ha rebut esta setmana en el congrés ‘ITH Innovation Summit’ celebrat a Madrid un reconeixement per la seua dedicació al turisme i pel suport prestat al sector turístic i hoteler.

Es tracta de la ‘Distinció a entitat pública’ que atorga l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) dins dels reconeixements que ha fet pel seu 20 aniversari.

La directora d’Innovació Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Olivia Estrella, ha recollit esta distinció de mans del president d’ITH, Javier García Cuenca, durant l’Assemblea Anual ITH pel seu 20 aniversari.

Olivia Estrella ha destacat la importància de “la col·laboració publicoprivada per a la transformació i la cerca de l’excel·lència en el sector turístic de la Comunitat Valenciana”, i ha explicat que “la governança, l’accessibilitat, la sostenibilitat, la innovació, el màrqueting i la tecnologia són els eixos del nostre model, i cap a això caminem juntament amb entitats com l’ITH”.

En este sentit, ha fet referència als projectes conjunts entre Turisme i l’ITH “per al desenvolupament de ferramentes que han resultat molt útils a tot el sector, com ha sigut el Biontrend o ara el projecte d’habitació intel·ligent”.

A més, la directora d’Innovació Turística ha assenyalat que “el nostre repte és millorar el servici que rep el turista quan visita la nostra destinació gràcies al desenvolupament i implementació d’innovacions” i ha incidit en què el desenvolupament i implantació d’esta mena de ferramentes “és una mostra més de la capacitat del nostre sector turístic per a millorar de manera permanent, per a incrementar la seua qualitat i competitivitat apostant per la sostenibilitat en tot moment”.

Igualment, ha remarcat el suport de la Generalitat al sector hoteler per a “contribuir a l’impuls d’iniciatives tecnològiques que milloren l’experiència turística” i ha afegit que “la nostra actitud sostenible es traduïx en inversió, formació i acompanyament per a les destinacions, així com per a les empreses del sector, davall d’iniciatives tan interessants com el Clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (ADESTIC)”.

L’Institut Tecnològic Hoteler ha volgut reconéixer la labor d’alguns dels principals actors del sector turístic en el marc de la seua Assemblea Anual 20 aniversari, celebrada en l’ITH Innovation Summit. Per a fer-ho ha atorgat set distincions -una de les quals ha correspost a la Comunitat Valenciana com a entitat pública- i huit mencions.

ITH Innovation Summit

Turisme Comunitat Valenciana ha participat en l’ITH Innovation Summit, l’esdeveniment de referència en l’àmbit hoteler en el qual es descobrixen les novetats sobre innovació i transformació digital i intel·ligència artificial (IA) aplicades al sector, que s’ha celebrat a Madrid els dies 11 i 12 de juny.

En estes dos jornades, experts de la indústria hotelera i tecnològica s’han congregat per a discutir les emergents necessitats que els hotels han d’abordar per a garantir la seua sostenibilitat a llarg termini.

A més, en este congrés s’han compartit experiències i s’han explorat solucions creatives que enfortisquen la indústria i la preparen per als desafiaments futurs.

Galeria d'imatges