Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Salut sexual

La Generalitat col·labora amb Calcsicova en la campanya ‘Prova la vida sense dubtes’ d’informació sobre salut sexual dirigida a la joventut

15/06/2024
  • Estarà present en els principals festivals de música que se celebraran este estiu a la Comunitat Valenciana
  • S’instal·laran dos punts informatius i de sensibilització en prevenció, serofòbia, violència i delictes d’odi

 

La Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, la Conselleria de Sanitat i Turisme Comunitat Valenciana, col·labora amb Calcsicova (Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida) en la campanya ‘Prova la vida sense dubtes’ d’informació sobre salut sexual dirigida a la joventut.

Es tracta d’una iniciativa de Calcsicova orientada a potenciar hàbits de vida saludables i de sensibilització respecte al VIH entre la gent jove, que representa la taxa més elevada de diagnòstic a Espanya, especialment entre els 25 i els 29 anys.

La campanya estarà present en els principals festivals de música que se celebraran en els mesos d’estiu a la Comunitat Valenciana, on es disposaran de dos punts d’informació.

D’una banda, s’instal·larà el Punt de Trobada Positiva, on s’oferirà informació i sensibilització en prevenció i resposta davant la serofòbia, violència i delictes d’odi, amb especial atenció als col·lectius LGTBIQ+, de discapacitat, el de dones, i també sobre els danys del consum d’alcohol i drogues.

Des d’este punt d’informació es faran també enquestes entre les persones jóvens per a saber quins coneixements tenen sobre VIH i sobre l’estigma que moltes vegades sofrixen les persones que el patixen.

Així mateix, els festivals que participen en la campanya disposaran del Punt de Salut Sexual, per a informar sobre l’ús del preservatiu i la realització de les proves de VIH i altres infeccions de transmissió sexual.

En els dos punts hi haurà personal voluntari per a sensibilitzar i comunicar de manera àgil, pròxima i eficaç, sobre la importància de la prova ràpida de VIH, com i on es pot realitzar, així com altres recursos existents, repartiment de fullets informatius, marxandatge i altres materials de sensibilització.

Presència en els festivals de música

La campanya d’enguany va començar el mes d’abril passat a Nules i en els festivals d’Incendari Fest, Deleste Festival, VIHsibles Festival, BeerRock, Spring Festival i en l’Homenatge a la Ruta dels 90’s, i té previst estendre’s en almenys 26 certàmens més que se celebraran en diferents punts de la Comunitat Valenciana durant els mesos d’estiu.