Medi Ambient, Infraestructures i Territori

Pradas anuncia el desenvolupament de programes per a facilitar el relleu generacional en el transport per carretera i la incorporació de dones a les flotes

15/06/2024
Pradas anuncia el desenvolupament de programes per a facilitar el relleu generacional en el transport per carretera i la incorporació de dones a ...
  • La consellera avança que s’està creant un “mapa de necessitats” per a augmentar el nombre d’àrees de descans i aparcament per a camions

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que el seu departament, juntament amb la Secretaria Autonòmica d’Ocupació, està desenvolupant un conjunt de programes per a facilitar l’entrada de jóvens al sector del transport per carretera que garantisca el relleu generacional i la incorporació de més dones a les flotes en facilitar l’obtenció del Certificat d’Aptitud Professional (CAP).

La responsable d’Infraestructures del Consell s’ha expressat en estos termes en la seua intervenció en la clausura de l’Assemblea de l’Associació Empresarial Castellonenca de Transport de Mercaderies per Carretera (ACTM) que s’ha celebrat este dissabte en la capital de la Plana i que ha reelegit Carmelo Martínez com a president. Durant la seua intervenció ha destacat que el sector és un “pilar essencial del nostre teixit productiu i, per tant, del nostre desenvolupament”.

La consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana “és la quarta regió en nombre d’empreses”, perquè en té quasi 10.000 en les quals treballen prop de 30.000 persones i la tercera -després d’Andalusia i Catalunya- que més mercaderies mou cada any amb 261 milions de tones. En el cas de Castelló, el sector engloba 1.500 empreses i 3.800 professionals.

Pradas ha assegurat que el “dinamisme i potència del sector no ha de fer-nos oblidar els molts i difícils reptes que té encara i per a la superació dels quals, el sector trobarà en el Consell de Carlos Mazón un ferm aliat”.

En este sentit, la consellera ha expressat que la Generalitat “compartix la preocupació per la falta de conductors” per la qual cosa “estem desenvolupant solucions com ara plans d’ocupació i programes específics per a facilitar el relleu generacional”.

A més, Salomé Pradas ha assegurat que en el Consell “som molt conscients que a pesar de la potència del sector i l’impressionant volum de trànsit que genera”, a la Comunitat Valenciana “no tenim una infraestructura suficient d’aparcaments i instal·lacions de descans per a camions”.

La consellera ha explicat que, en la província de Castelló, només n’hi ha huit d’estes instal·lacions per la qual cosa que ja s’està creant “un mapa de necessitats que s’analitzarà de la mà del sector”.  Sobre este tema, Pradas ha avançat que la proposta preveu la possibilitat que Onda allotge una d’estes instal·lacions a causa de “la seua ubicació, juntament amb la CV-10, que és una de les artèries principals de transport de mercaderies juntament amb l’A-7”.

Pradas ha recordat que la ubicació de la Comunitat Valenciana en el centre del corredor mediterrani i com un dels extrems de l’eix cantàbric-mediterrani “és una gran oportunitat per al nostre sector logístic” per la qual cosa que les empreses i autònoms del transport de mercaderies per carretera “tenen a la seua disposició el Consell per a posar en marxa totes les iniciatives per a harmonitzar la defensa del medi ambient amb el creixement econòmic”.

En este sentit, la consellera ha incidit en el prometedor futur de les infraestructures de Castelló, amb el desenvolupament del projecte de l’Eix de la Ceràmica. De la mateixa manera, ha insistit que es treballa en altres actuacions com la millora del paviment de la CV-10 a Betxí, Onda, Vila-real i Almassora, a la qual s’ha dedicat més de quatre milions d’euros.

Galeria d'imatges