Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Vins

Agricultura fa una jornada d’anàlisi del sector vitivinícola a la Comunitat Valenciana

15/06/2024
Agricultura fa una jornada d’anàlisi del sector vitivinícola a la Comunitat Valenciana
  • L’objectiu de la jornada és el de donar suport i impulsar un sector reconegut amb quatre denominacions d’origen i una indicació geogràfica protegida
  • Participen professionals amb àmplia experiència en el sector del vi, tant d’institucions públiques com privades

 

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha dut a terme una jornada tècnica d’‘Anàlisi del sector vitivinícola de la Comunitat Valenciana’.

L’objecte de la jornada, que s’ha desenvolupat en l’Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia de Requena, consistix a donar suport i impulsar un sector reconegut en la nostra comunitat amb quatre denominacions d’origen (DO); Alacant, València, Utiel-Requena, Cava i una indicació geogràfica protegida, la IGP de Castelló.

La jornada ha sigut presentada per la directora general d’Indústria i Cadena Agroalimentària, Inmaculada Marco, que després d’assenyalar algunes de les dificultats a les quals s’enfronta actualment el sector vitivinícola de la Comunitat Valenciana, ha apuntat que la proposta de la Conselleria d’Agricultura per a dur a terme esta jornada de treball “per a escoltar les propostes de professionals amb àmplia experiència en el sector del vi, tant d’institucions públiques com privades, que ens faran reflexionar sobre on estem i que perspectives de futur s’obrin en l’horitzó”.

Marco s’ha referit al lloc de celebració de la jornada, l’Institut Tecnològic de Viticultura i Enologia de Requena, com un centre de referència en investigació vitivinícola i ha assegurat que l’objectiu actual de la Conselleria d’Agricultura és “dotar-lo de millors i nous recursos que li permeten oferir al sector confiança i proximitat per a afrontar els problemes als quals s’enfronten els viticultors, cellerers i comercialitzadors, entre els quals es troben la sequera o els costos de l’energia”.

La directora general també ha volgut ressaltar que la Comunitat Valenciana disposa del potencial necessari per a fer front a estes dificultats “perquè disposem d’una estructura sectorial potent gràcies a la xarxa de cooperatives, els consells reguladors de les denominacions d’origen i de la IGP de Castelló, la xarxa de centres d’investigació com l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), universitats o escoles de formació”.

Les ponències que s’han presentat han versat sobre diferents temes tan importants per al sector del vi com, per exemple; el comportament del vi per àrees productives o l’actual disseny de la Intervenció Sectorial Vitivinícola en el marc del Pla estratègic de la PAC i les seues necessitats a la Comunitat Valenciana.

A més, s’ha explicat el desenvolupament del Pla estratègic de l’Organització Interprofessional del Vi a Espanya (OIVE) i s’ha desenvolupat una taula redona sobre models empresarials i mercats.

Inmaculada Marco ha volgut agrair la presència dels professionals que han participat en la jornada “per compartir amb nosaltres les seues experiències i les seues reflexions”.

 

Galeria d'imatges