Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Ivace+i amplia en 20 projectes les ajudes de millora i modernització d’àrees industrials de 2024

17/06/2024
Ivace+i amplia en 20 projectes les ajudes de millora i modernització d’àrees industrials de 2024
  • Disposen d’un import de 2,25 milions d’euros que procedixen de l’alliberament de pressupost per renúncies i modificacions de projectes concedits
  • Nuria Montes: “És fonamental que les subvencions arriben al major nombre de localitats possible i que els projectes siguen executats”

 

Ivace+i ha ampliat la concessió d’ajudes de millora i modernització d’àrees industrials de 2024 a un total de 20 projectes per un import de 2,25 milions d’euros.

Esta ampliació ha sigut possible per l’alliberament de pressupost a causa de les renúncies per part dels ajuntaments amb ajudes concedides i a les modificacions de projectes per part dels municipis beneficiats.

Cal recordar que la convocatòria d’ajudes per a la millora d’àrees industrials de 2024 té un pressupost de 33,5 milions d’euros distribuïts en tres línies d’actuació: una per a les localitats en risc de despoblament, una altra per a la resta de municipis, i una tercera línia per als projectes d’ajuntaments que tinguen constituïda una entitat de gestió i modernització.

Després de la concessió inicial d’ajudes, un total de 60 projectes de la línia d’actuació 2 van ser denegats perquè s’havia exhaurit el pressupost. D’estos, una vegada alliberat crèdit disponible, els 20 primers per orde de puntuació han aconseguit obtindre subvencions.

En este sentit, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i presidenta d’Ivace+i, Nuria Montes, ha destacat “l’esforç de l’Ivace per optimitzar i millorar els instruments de suport als parcs empresarials per a rendibilitzar al màxim els nostres recursos”.

Per a Montes és fonamental que les subvencions “no solament arriben al major nombre de localitats, sinó que també els projectes siguen executats al màxim possible per a acomplir l’objectiu de les ajudes i dotar els espais industrials amb una imatge renovada i els millors servicis i infraestructures per a atraure la implantació d’empreses i d’inversions”.

Municipis

Els municipis beneficiaris corresponen a Ontinyent, Chiva, Eslida, Moixent, Canals, Petrer, Albalat de la Ribera, Benetússer, Salinas, Elx, Carlet, Vila-real (dos projectes), Castelló de la Plana, Vilamarxant, la Pobla de Farnals, Banyeres de Mariola, Moncofa, Torrent i Vallada.

Ajudes 2024

Les ajudes d’Ivace+i per a àrees industrials consistixen en subvencions de projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i servicis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la Comunitat Valenciana.

Tal com establix la convocatòria, estan dirigides a projectes o actuacions anuals, executables en l’exercici 2024, és a dir, els projectes podran haver-se iniciat abans de la presentació de la sol·licitud d’ajuda, però només seran subvencionables els treballs realitzats des de l’1 de gener de 2024 fins al 31 de desembre de 2024.

Els projectes hauran d’executar-se en una àrea industrial inclosa en el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat Valenciana de l’Ivace i s’han de dur a terme en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient.

Galeria d'imatges