Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

Rovira assenyala que la Formació Professional està millorant en prestigi i destaca la taxa d’ocupabilitat del seu alumnat

17/06/2024
Rovira assenyala que la Formació Professional està millorant en prestigi i destaca la taxa d’ocupabilitat del seu alumnat
  • El conseller d’Educació clausura la jornada ‘El valor de l’FP’ a Alacant en la qual es reconeix estudiants, centres i empreses que han destacat este curs
  • Amb el nou sistema integrat d’FP totes les persones, amb independència de la seua edat i formació, podran accedir a tota l’oferta formativa de graus A, B, C, D i E

 

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha indicat que “la Formació Professional continua millorant en prestigi i acceptació en el nostre país, ja que és triada per 1 de cada 3 estudiants d’ensenyament postobligatori i representa ja la modalitat educativa amb més taxa de creixement en alumnat matriculat”.

El conseller d’Educació ha fet estes declaracions durant la clausura de la jornada d’este matí ‘El valor de l’FP’, celebrada a Alacant. En esta trobada s’han entregat els premis extraordinaris de Grau Mitjà i Grau Superior d’FP, el reconeixement a l’equip de Skills de la Comunitat Valenciana i el reconeixement als centres Xarxa Novigi.

José Antonio Rovira ha assenyalat que “un terç de les ofertes laborals demanden perfils d’FP” i ha destacat “la major taxa d’ocupabilitat de l’FP en comparació amb altres nivells educatius, com l’ESO o Batxillerat”.

En este sentit, el conseller d’Educació ha indicat que “a pesar de l’avanç en esta etapa educativa, hem d’afrontar diferents problemes estructurals com són les altes taxes d’abandó primerenc, la proporció de jóvens que ni estudien ni treballen o la falta de formació i qualificació professional de la població en edat de treballar”.

Per este motiu, José Antonio Rovira ha animat els alumnes i representants dels centres presents en la jornada al fet que donen a conéixer la Formació Professional ja que és “el principi de la vostra carrera professional, el primer pas del camí que cada un de vosaltres vulga traçar”.

Així mateix, el conseller ha destacat que amb el nou sistema integrat d’FP totes les persones, amb independència de la seua edat i formació prèvia, “podran accedir a tota l’oferta formativa de graus A, B, C, D i E, que van des de microformacions (Grau A) d’unes poques hores, passant per la formació en mòduls professionals (Grau B) i certificats professionals (Grau C), fins als cursos d’especialització (Grau D), els anomenats màsters d’FP”.

Finalment, Rovira ha felicitat tots els alumnes i centres premiats en esta jornada, i els ha recordat que “amb l’FP qualsevol persona podrà anar construint el seu perfil professional segons vulga o necessite, adaptant-se a les necessitats de les empreses del seu entorn i a les circumstàncies personals i familiars que tinga en cada moment. S’estén així cada vegada més el concepte d’aprenentatge permanent al llarg de la vida”.

A la vesprada continuaran els guardonats de l’FP, esta vegada amb una gala que comptarà amb la presència d’empreses, centres i autoritats, i que serà clausurada pel president de la Generalitat, Carlos Mazón.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller José Antonio Rovira