Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Afiliats a la seguretat social

Nuria Montes destaca que la Comunitat Valenciana va registrar en maig el quart major increment d’ocupació turística per comunitats autònomes

17/06/2024
  • La consellera s’ha pronunciat sobre les xifres d’ocupació turística facilitades pel Ministeri d’Indústria i Turisme
  • Nuria Montes destaca que “es tracta de molt bons resultats” i ratifica el “compromís absolut del Consell” amb el desenvolupament i la promoció del turisme

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que, segons les xifres facilitades pel ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, l’ocupació turística va augmentar en maig en 9.157 afiliats a la Comunitat Valenciana, el quart major increment en termes absoluts per comunitats autònomes.

Per a la consellera, “es tracta de molt bons resultats, que corroboren que el sector turístic és un motor, a més d’important per a l’economia, també per a l’ocupació” i ha ratificat el “compromís absolut del Consell” amb el desenvolupament i la promoció del turisme.

Segons les dades facilitades pel Ministeri d’Indústria i Turisme, en el conjunt d’Espanya, els afiliats a la Seguretat Social vinculats a activitats relacionades amb el turisme van arribar en maig als 2.891.188 treballadors, un increment del 5 % respecte al mateix mes de 2023, quasi el doble del creixement de l’ocupació de l’economia nacional, que ho va fer un 2,4 %.

En el cas de la Comunitat Valenciana, Nuria Montes ha explicat que, segons l’anàlisi feta per Turisme Comunitat Valenciana respecte a l’afiliació a la Seguretat Social en les branques d’hostaleria i agències de viatges/operadors turístics, la Comunitat Valenciana va registrar el mes de maig passat un total de 216.130 afiliats, xifra que suposa un increment del 4,4 % interanual.

Segons l’informe elaborat de Turisme, durant els primers cinc mesos de 2024 s’ha incrementat un 3,3% l’afiliació a la Seguretat Social en les branques d’hostaleria i turisme respecte al mateix període de 2023.

A més, respecte a maig de 2019, any anterior a la crisi turística provocada per la pandèmia, creixen en tota la Comunitat Valenciana les dades en la branca d’hostaleria i turisme. En concret, en el subsector d’allotjament s’incrementa un 21,5 % respecte a 2024; en els servicis de menjars i begudes s’incrementa un 12,2 % i en les agències de viatges un 9,8 %.

Finalment, la consellera ha posat l’accent que “estos resultats corroboren la importància del turisme per a la generació d’ocupació a la Comunitat Valenciana”, per la qual cosa ha ressaltat que “des del Consell sempre defendrem al sector turístic, un sector que, a més representa un 16 % del PIB”.