President
Educació

Carlos Mazón manifesta el compromís del Consell per “reforçar, cuidar i promocionar” la Formació Professional en la seua aposta per l’ocupabilitat

17/06/2024
Carlos Mazón manifesta el compromís del Consell per “reforçar, cuidar i promocionar” la Formació Professional en la seua aposta per l’ocupabilitat
  • Subratlla que “la dedicació ambiciosa de la Generalitat amb l’FP” es traduïx en un augment de grups, places, pràctiques formatives en empreses, cursos d’especialització i cicles per a alumnat amb necessitats educatives especifiques
  • Anuncia que el pròxim curs hi haurà deu programes més d’FPB Adaptada i se’ls dotarà “per primera vegada” d’equipament, des de la implantació, a més de dotar econòmicament els que es van crear l’any anterior i no disposaven de pressupost
  • Destaca que en el curs 2024-2025 “tot l’alumnat d’FP haurà de fer pràctiques en empreses des del primer any”, que la Comunitat comptarà amb dos modalitats d’FP Dual i s’obrirà a la participació dels autònoms
  •  Mostra la seua voluntat de protegir “eixe espai comú de cooperació entre l’Administració, l’empresa i l’àmbit docent”, perquè “ens juguem massa en un entorn professional cada dia més exigent”
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat el compromís del Consell per “reforçar, cuidar i promocionar” la Formació Professional en la seua aposta per una ocupabilitat estable i de qualitat.

Durant la clausura de la jornada ‘El valor de l’FP’, celebrada a l’Auditori de Música d’Alacant (ADDA), i en la qual s’ha reconegut la labor d’estudiants, centres i empreses en la Formació Professional, el cap del Consell ha defés l’FP com “una opció formativa guanyadora” i “un puntal de cohesió, oportunitats i igualtat per a la societat”.

En la seua intervenció, Carlos Mazón ha assenyalat que “la dedicació ambiciosa de la Generalitat amb l’FP” es traduïx en un augment de grups, places, pràctiques formatives en empreses, cursos d’especialització i cicles per a alumnat amb necessitats educatives específiques.

Així, s’ha referit a este impuls per a garantir els cicles formatius a la societat “siga com siga la seua situació personal, familiar o laboral”.

Durant el seu discurs, Carlos Mazón ha anunciat que el pròxim curs hi haurà 10 programes més d’FPB Adaptada per a alumnes amb necessitats educatives especials.

A més, ha aclarit que “per primera vegada es dotarà d’equipament estos programes, des de la seua implantació”, i també s’enviarà dotació econòmica “per a tots els que es van crear l’any passat sense pressupost”, com, per exemple, el programa IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó. En este sentit, el cap del Consell ha denunciat que en l’època del Botànic s’autoritzaren programes i no se’ls dotara de pressupost fins que van passar un o dos anys.

Igualment, ha indicat que des del curs que ve “tot l’alumnat d’FP haurà de fer pràctiques en empreses des del primer any acadèmic” i que la Comunitat Valenciana comptarà amb dos modalitats d’FP Dual. D’una banda, la general, i d’altra banda la intensiva, on l’alumne alternarà treball i formació en centres i empreses. També s’ha referit a la possibilitat d’acollir alumnat en Formació Professional Dual per part d’autònoms.

El cap del Consell ha explicat que l’oferta de places per al curs que ve “comprén la creació de 93 grups nous a la província d’Alacant”, que passarà de 1.870 a 1.963. En referència a les places, ha explicat que esta província és la que experimenta un augment més important, “perquè creix un 20 % i arriba a les 55.330 places”.  

Aposta per l’ocupabilitat

Carlos Mazón ha defés que l’aposta per l’ocupabilitat significa donar resposta al que demana el sector empresarial, com ara “personal qualificat, especialització des del minut u, perfils adaptats al 100 % a l’entorn professional en general i perfils formats al 100 % per al treball en particular”.

En este sentit, ha mostrat la seua voluntat de protegir “eixe espai comú de cooperació entre l’Administració, l’empresa i l’àmbit docent”, perquè “ens juguem massa en un entorn professional cada dia més exigent, en el qual les inversions trien amb molta cura el lloc on desenvolupar-se”.

Així mateix, ha assegurat que el que succeïsca amb el resultat d’este model de Formació Professional “serà determinant per a consolidar l’atractiu inversor de la nostra terra i també com a reclam per a les inversions del futur”.

Per tot això, ha conclòs que “és temps d’especialització, de polivalències, de solidesa formativa i de saber adaptar-se als canvis. És el moment de més Formació Professional, perquè és el moment de més ambició i de més ocupació”.

En la clausura de la jornada ‘El valor de l’FP’ també han estat presents el conseller d’Educció, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, i el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez.

Reconeixements

En la gala ‘El valor de l’FP’ s’han entregat diversos reconeixements. Així, el guardó a l’empresa amb més alumnes en FP Dual ha sigut per a Stadler, mentres que el premi a les comissions que més han contribuït al programa d’Acreditació Professional ha sigut per a l’IES Leonardo da Vinci d’Alacant i el CIPFP Ciutat de l’Aprenent de València.

El reconeixement al millor projecte d’innovació avançada PIAFP s’ha atorgat al Projecte Lara (IES Severo Ochoa, IES Gran Via i IES Victoria Kent) i al Projecte de domotització de la llar per a persones dependents (IES Federica Montseny, IES Tirant lo Blanc de Gandia i IES Vetles e Vents Grau i Platja) i l’Institut Tecnològic del Metall s’ha emportat el reconeixement a empresa col·laboradora de Labora.

El president de la Generalitat ha sigut l’encarregat d’entregar el reconeixement als medallistes CVSKILLS, campions nacionals de l’FP en 2024.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

El president de la Generalitat, Carlos Mazón