Presidència
Convocatòria 2024

La Generalitat destina 1,5 milions d’euros a les entitats ciutadanes per a enfortir la participació a la Comunitat Valenciana

18/06/2024
La Generalitat destina 1,5 milions d’euros a les entitats ciutadanes per a enfortir la participació a la Comunitat Valenciana
  • Les entitats veïnals valencianes disposen d’una nova línia d’ajudes dotada amb 300.000 euros per a projectes de participació ciutadana
  • Les sol·licituds es poden presentar entre el 19 de juny i el 17 de juliol

 

La Generalitat ha convocat les subvencions destinades a les entitats ciutadanes de la Comunitat Valenciana, ajudes que disposen d’una dotació d’1,5 milions d’euros en 2024 per a enfortir la participació ciutadana en l’àmbit de l’associacionisme.

La convocatòria d’ajudes al foment de la participació per part de les entitats ciutadanes inclou dos modalitats en 2024, tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En primer lloc, les orientades als projectes que desenvolupen les entitats ciutadanes de la Comunitat, dotades amb 1,3 milions d’euros. A esta quantia podran accedir les confederacions i federacions d’associacions, siga quin siga el seu àmbit territorial, les fundacions i associacions d’àmbit autonòmic i les de rang inferior a l’autonòmic.

Al seu torn, es crea una nova modalitat dirigida a les propostes de les entitats veïnals valencianes, amb una quantia de 300.000 euros. Esta línia específica per al teixit associatiu veïnal es dirigix a les confederacions i federacions d’associacions veïnals, siga quin siga el seu àmbit territorial, associacions veïnals d’àmbit autonòmic i també les associacions de rang inferior a l’autonòmic.

Accions subvencionables

Les accions que poden accedir a estes ajudes han de complir una sèrie de requisits entre els quals s’inclouen que siguen iniciatives orientades a la formació i informació en matèria de participació ciutadana i foment de l’associacionisme, així com el foment de la transparència, afavorint una major relació de les entitats ciutadanes amb el seu entorn i la millora de la qualitat de vida dels associats i associades, els col·lectius representats i la ciutadania. Al seu torn, aquelles encaminades al foment de la participació de les persones associades en el dia a dia de l’entitat i la transparència de les seues actuacions. També les que fomenten l’associacionisme, la col·laboració entre associacions o el treball en xarxa amb altres entitats per a l’assoliment d’interessos comuns i optimització de recursos, mitjans i informació.

Per a aconseguir estos objectius se subvencionaran activitats com ara cursos de formació, seminaris, jornades o congressos en matèria de participació ciutadana i foment de l’associacionisme, així com la formació per a la millora del funcionament de les entitats existents. També es podran destinar estes ajudes al disseny, execució i manteniment d’instruments o ferramentes que afavorisquen la participació ciutadana de l’entitat sol·licitant com les xarxes ciutadanes, plataformes digitals o trobades associatives, així com en accions de la mateixa entitat.

Al seu torn, s’inclouen les tasques d’assessorament a la ciutadania relacionades amb la participació ciutadana i el foment de l’associacionisme, a més dels processos d’educació per a la participació, tant formal com no formal.

La subvenció màxima per projecte, tant en el cas d’entitats ciutadanes com veïnals, serà de 30.000 euros per a confederacions, federacions d’associacions, siga quin siga el seu àmbit territorial, així com fundacions i associacions d’àmbit autonòmic. En el cas d’associacions i fundacions d’àmbit inferior a l’autonòmic la quantia màxima serà de 8.000 euros per projecte. Cada entitat ciutadana només podrà presentar una única sol·licitud a la present convocatòria de subvencions.

El termini per a presentar les sol·licituds començarà este dimecres 19 de juny i finalitzarà el pròxim 17 de juliol. El procediment es realitzarà exclusivament de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat o a través de la pàgina web de Presidència.

La setmana que ve es farà una sessió informativa per a resoldre totes les consultes que puguen plantejar les entitats ciutadanes relacionades amb esta convocatòria d’ajudes.

Es pot consultar més informació en el DOGV.

 

Galeria d'imatges