Presidència

El director general de Simplificació avança que la reducció de tràmits i temps d’espera agilitzarà la relació amb el teixit empresarial

18/06/2024
El director general de Simplificació avança que la reducció de tràmits i temps d’espera agilitzarà la relació amb el teixit empresarial
  • Presenta el Pla Simplifica 2024-2026 a representants de l’associació empresarial Terciario Avanzado a Alacant
  • Es crearà el Canal Empresa amb procediments específics que arreplegue les necessitats de les empreses i els seus representants

 

El director general de Simplificació Administrativa de la Generalitat, Francisco Ortega, ha destacat que el Pla Simplifica del Govern Valencià “representa una fita de l’Administració en la reducció de tràmits burocràtics i temps d’espera que beneficia empreses, ciutadania i a la mateixa administració”.

El director general de Simplificació Administrativa ha presentat el Pla Simplifica 2024-2026 de la Generalitat a representants de l’associació empresarial Terciario Avanzado de la província d’Alacant, una trobada en la qual ha aprofitat per a donar a conéixer les principals mesures del pla, a més d’escoltar les necessitats específiques del col·lectiu del Terciario Avanzado de la província d’Alacant amb l’objectiu que siguen considerades en la implementació del pla.

Durant la seua intervenció, Francisco Ortega ha afirmat que ens trobem “davant d’una proposta clau”, encaminada a aconseguir una administració “més eficient i accessible al servici de la ciutadania i les empreses”; una administració que “està compromesa amb la reducció de traves burocràtiques i simplificar els tràmits”.

Canal Empresa

Entre les principals propostes del pla, el director general de Simplificació Administrativa ha destacat el projecte Canal Empresa, “dissenyat per a revolucionar les relacions del teixit empresarial amb l’Administració valenciana”.

“Este projecte -ha explicat el director general- centralitzarà i simplificarà els tràmits per a empreses mitjançant un portal unificat que emprarà intel·ligència artificial i llenguatge clar, oferint una localització intuïtiva de procediments i un projecte pilot de tramitació guiada per a l’obertura de xicotetes i mitjanes empreses”.

Canal Empresa crearà un catàleg de procediments i inclourà una àrea privada, dissenyada específicament per a cobrir les necessitats de les empreses i els seus representants, proporcionant un repositori de documents que evitarà la necessitat de presentar la mateixa documentació en múltiples ocasions.

Al seu torn, permetrà la visualització de l’estat i ubicació de tots els expedients i sol·licituds en procés amb l’Administració, la qual cosa millorarà significativament la gestió i seguiment de les interaccions empresarials amb la Generalitat.

Entitats col·laboradores de certificació

Així mateix, Francisco Ortega ha donat alguns detalls del nou decret llei de simplificació que està ultimant el Consell i que s’actualitzarà cada any. En este sentit, ha parlat de la nova figura ‘entitats col·laboradores de certificació’, la missió de la qual serà la d’emetre certificats per a acreditar la verificació de la documentació que les empreses han de presentar davant dels òrgans públics, i així agilitzar els procediments administratius.

Per al director general de Simplificació Administrativa “es tracta d’un pas molt important en la reducció de temps i tràmits”, atés que l’Administració assumirà com a completa i adequada la documentació acompanyada d’una declaració responsable verificada.

La nova regulació en matèria de simplificació administrativa modificarà aspectes de vora 80 instruments legislatius de la Generalitat per a agilitzar i reduir la càrrega burocràtica de l’Administració valenciana.

 

Galeria d'imatges