Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

L’IVASS desenvolupa accions formatives dirigides a professionals del sector de la discapacitat intel·lectual

18/06/2024
El IVASS desarrolla acciones formativas dirigidas a profesionales del sector de la discapacidad intelectual
  • S’emmarca en el projecte europeu TETRA-S ERASMUS+ en el qual participen entitats de Bèlgica, Bulgària, Xipre, Espanya, Itàlia i Portugal
  • L’entitat ha col·laborat en l’elaboració d’un curs en línia MOOC gratuït i d’accés públic que es traduirà en cinc idiomes

 

L’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, està desenvolupant ferramentes formatives dirigides a professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Estos treballs s’emmarquen en el projecte europeu TETRA-S en el qual participen cinc entitats socials de Bèlgica, Bulgària, Xipre, Espanya, Itàlia i Portugal i que compta amb un pressupost de 246.000 euros, finançat pel programa ERASMUS+ i el Fons Social Europeu.

Destaca l’elaboració d’un curs en línia MOOC, gratuït i d’accés públic, que contribuirà a la millora de les competències transversals i la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual la primera versió del qual en idioma espanyol està a punt de concloure’s.

La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha destacat l’objectiu d’este curs, que busca “la capacitació dels equips de professionals que donen suport i, d’altra banda, s’encarreguen de formar les persones amb discapacitat intel·lectual amb nous continguts, metodologies i ferramentes educatives que els siguen d’utilitat en el seu treball diari”.

En este sentit, ha ressaltat que “estes ferramentes formatives milloren la creativitat, la memòria, la resolució de problemes i l’autodirecció de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats cognitives”.

El curs MOOC es troba en l’última fase de proves i traducció a cinc idiomes abans de la seua publicació definitiva a la fi d’enguany.

Trobada a Bèlgica

L’entitat social GROEP UBUNTU ha organitzat durant esta setmana una trobada a Bèlgica on es desenvoluparà una programació amb ponències, seminaris i grups de discussió, en la qual participen tres professionals de l’àrea de recursos tècnics de l’Institut Valencià de Serveis Socials.

La finalitat d’esta iniciativa és abordar la formació dels professionals, millorar el producte final del curs esmentat i que cada soci del projecte europeu TETRA-S conega el verdader potencial d’este per a les organitzacions.

Després d’esta primera prova pilot, i una vegada que es finalitze la versió en idioma castellà, 10 professionals d’atenció directa de l’IVASS participaran en juliol, agost i setembre en un procés complet de formació.

L’Institut Valencià de Serveis Socials gestiona un total de 202.000 euros en cinc projectes europeus, ja que, a més del TETRA-S, està treballant en el SELF-IN, MOVE-IT, RESIL4CARE i ACREDITACIÓ ERAMUS, per a la formació de les i els professionals i la millora de la prestació del servici a les persones usuàries dels centres i servicis.

Galeria d'imatges