Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació
Primera experiència

Labora oferirà contractes a jóvens menors de 30 anys en el sector públic perquè obtinguen la seua primera experiència laboral

19/06/2024
  • Estes ajudes pretenen que els jóvens menors de 30 anys amb qualificació tinguen una primera experiència professional en el sector públic
  • La llista de llocs oferits i les instruccions per a postular-se es publicaran en la web de Labora i serà imprescindible estar donat d’alta

 

Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat la convocatòria de les subvencions perquè les empreses del sector públic instrumental de la Generalitat facen contractacions de persones jóvens menors de 30 anys qualificades.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha explicat que estes ajudes a la contractació “tenen com a objectiu fomentar l’ús del talent jove i donar-los una primera experiència professional en el sector públic valencià”. D’esta manera, les empreses podran fer contractes formatius que han de ser a jornada completa i d’una duració de deu mesos.

Galvañ ha detallat que pròximament en Punt Labora s’oferiran els llocs que les empreses públiques cobriran amb estes contractacions. Així mateix, ha recordat que per a accedir a qualsevol programa d’ajudes les persones han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació en Labora i comptar amb la qualificació professional requerida per a formalitzar un contracte formatiu per al lloc oferit.

El director de Labora ha destacat que una de les prioritats del Servei Valencià d’Ocupació és oferir oportunitats a les persones més jóvens a través de plans d’ocupació. “El sector públic guanya amb estes ajudes perquè capta talent i les persones jóvens obtenen una primera experiència que és fonamental a l’hora d’enfrontar-se al mercat laboral”, ha assenyalat sobre este tema.

Els llocs que se subvencionen seran els que comprenguen tasques relacionades amb la transició ecològica, l’economia verda i la digitalització de servicis. Les empreses públiques de la Generalitat disposen d’un termini de 10 dies hàbils per a dirigir la seua sol·licitud, després de la qual es resoldrà la concessió d’estes ajudes a la contractació.

Una vegada que haja finalitzat el procés de sol·licitud per les entitats, es publicarà en la web de Labora una llista amb els llocs oferits i es publicarà una única oferta per a tots els llocs en Punt LABORA, indicant en l’apartat ‘Lloc: Programa de primera experiència professional en les administracions públiques’.

Les persones menors de 30 anys amb una titulació que permeta accedir a algun lloc podran postular-se com a candidates en esta oferta, considerant que han d’estar inscrites en Labora i tindre registrada la seua titulació en Labora.

En la pàgina web del Servei Valencià d’Ocupació i Formació es pot consultar com fer els tràmits d’inscripció i actualització de dades.