Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Vivenda

La Vicepresidència Segona adjudica en un any més de 400 vivendes públiques a la Comunitat Valenciana

23/06/2024
La Vicepresidència Segona adjudica en un any més de 400 vivendes públiques a la Comunitat Valenciana
  • El secretari autonòmic d’Habitatge considera prioritari protegir i garantir el dret a la vivenda de les persones amb menys recursos
  • La Vicepresidència atén 75 propostes d’emergència dels ajuntaments per a accedir a una vivenda

 

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha adjudicat en este primer any de legislatura un total de 407 vivendes del parc públic que la Generalitat gestiona al llarg de la Comunitat Valenciana. D’estes, 177 corresponen a la província d’Alacant, 161 a la de València i 69 a la de Castelló.

El secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha destacat l’esforç del Consell per “protegir i garantir el dret a la vivenda”. Així mateix, ha manifestat que l’adjudicació d’estes vivendes “ajuda les famílies i unitats de convivència beneficiàries a tindre una llar en la qual desenvolupar una vida des de l’estabilitat i la seguretat”.

En eixe sentit, Sebastián Fernández ha ressaltat el treball que s’està realitzant per a atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables. Així ho demostren les dades, ja que del total de vivendes adjudicades en este primer any de legislatura, 75 s’han destinat a atendre les propostes d’urgència que els ajuntaments han traslladat a la Direcció General d’Habitatge. Altres dotze vivendes s’han cedit a famílies amb persones amb discapacitat i sis a víctimes de violència de contra la dona.

“La nostra responsabilitat com a gestors públics és donar resposta a estes famílies. Som conscients que el parc públic d’habitatge actual és insuficient i per això estem impulsant diferents mecanismes per a ampliar-lo”, ha remarcat el secretari autonòmic d’Habitatge. En eixe sentit ha assenyalat la importància del Pla Viu, impulsat pel president Carlos Mazón, i l’objectiu del qual és la promoció de 10.000 vivendes de protecció pública en esta legislatura mitjançant la mobilització de sòl públic disponible i la col·laboració publicoprivada.

Per al Consell és prioritari construir vivenda de protecció pública a la Comunitat Valenciana després de dos legislatures d’inacció. “Portem huit anys de retard en esta matèria, la qual cosa exigix d’este Govern actuacions dirigides a incrementar el parc residencial i, amb això, les oportunitats d’accés a la vivenda de les persones amb menys recursos, en un entorn apropiat i amb unes condicions dignes”. Entre eixos col·lectius també es troben les persones jóvens, a les quals enguany s’han adjudicat 64 vivendes, i les persones majors de 60 anys, amb altres 24 vivendes cedides.

Sebastián Fernández ha explicat que en el procés d’adjudicació de les vivendes és molt important la col·laboració dels servicis socials de cada municipi.

Juntament amb estos, el Servici de Gestió del Parc Públic de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) analitza la situació de les persones sol·licitants de vivenda de cada localitat per a donar una resposta a les seues necessitats.

Abans d’adjudicar les vivendes, l’EVha fa un treball d’inspecció i de reparació dels immobles perquè complisquen amb totes les condicions d’habitabilitat. Paral·lelament s’inicia el procés d’adjudicació perquè una vegada acabe la intervenció, les persones beneficiàries puguen accedir-hi amb la major celeritat possible.

Galeria d'imatges