Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Formació en igualtat

Igualtat inicia el cicle de formació i sensibilització ‘Forma’t en Igualtat’ amb més de 600 professionals del sector inscrits

21/06/2024
Igualtat inicia el cicle de formació i sensibilització ‘Forma’t en Igualtat’ amb més de 600 professionals del sector inscrits
  • La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat ha inaugurat el programa que oferirà recursos i formació al llarg de tot l’any
  • Amb motiu de la celebració del Dia internacional de l’Educació no Sexista, la primera ponència aborda l’educació en igualtat

 

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha iniciat este divendres el nou servici de formació i sensibilització ‘Forma’t en Igualtat’ amb més de 600 professionals del sector inscrits.

Es tracta d’un cicle de ponències que oferirà recursos i formació als i les professionals d’ajuntaments, entitats socials, empreses i a la ciutadania en general, en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha sigut l’encarregada d’inaugurar el programa, que s’ha iniciat amb una ponència sobre l’educació en igualtat, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Educació No Sexista.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica ha destacat la importància d’esta iniciativa, l’objectiu fonamental de la qual “és integrar la perspectiva de gènere, compartir coneixements i crear xarxes entre professionals que treballen en la promoció de la igualtat”.

A partir d’este mes i fins a final d’any s’oferiran sis ponències amb una duració aproximada d’una hora que abastaran diferents temàtiques, totes relacionades amb la igualtat.  

Asunción Quinzá ha agraït la col·laboració i participació en este projecte dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana, ja que permet “incentivar i promoure polítiques públiques municipals, a més d’acostar l’administració autonòmica als municipis més xicotets”.

Com a novetat d’esta edició, la secretària autonòmica ha ressaltat el format telepresencial dels seminaris web, “de manera que es generen taules redones amb especialistes en cada un dels temes triats i, paral·lelament, es puga participar de manera telemàtica, per a facilitar així la conciliació familiar i laboral”.

Encara que la primera de les ponències ha tingut lloc a València, es preveu també la possibilitat de celebrar-les en diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana, amb especial incidència en les zones rurals i d’interior, fent així que les corporacions locals siguen partícips de les formacions.

Per a finalitzar, la secretària autonòmica ha destacat el gran nombre de sol·licituds presentades i ha felicitat totes les persones inscrites “pel seu compromís per a aconseguir una comunitat més justa i equitativa”, a través també de la formació.

A l’acte també ha assistit la directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono, i la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig.

Dia Internacional de l’Educació no Sexista

Amb motiu de la celebració este divendres, 21 de juny, del Dia Internacional de l’Educació no Sexista, s’ha volgut inaugurar el cicle amb la ponència ‘Educant en igualtat’, impartida per María Elisa Herrero, llicenciada en Psicologia i amb una llarga trajectòria com a agent d’igualtat.

Durant la xarrada, s’han abordat diferents aspectes relacionats amb el tema triat: revisió de materials escrits, patis coeducatius, prevenció de la violència i trencar estereotips per edats i etapes educatives.

Inscripcions i informació del programa

Les inscripcions es poden fer en la pàgina web de la Conselleria, on es donarà accés a la Plataforma ‘Forma´t en Igualtat’ que s’ha preparat a este efecte i on es poden consultar les dates i hores programades.

La inscripció implica la matrícula en tots els seminaris web que es facen. Es proporcionaran claus d’accés per a poder fer el seguiment en directe, la participació en els fòrums, així com la descàrrega dels materials de cada un.

Per l’assistència a totes les ponències, es realitzarà un certificat d’assistència emés per la direcció general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones i d’una duració de 20 hores.

Respecte als temes que es tractaran, les ponències seran les següents: ‘Educant en igualtat’; ‘Conciliació i corresponsabilitat’; ‘Llenguatge no sexista’; ‘La prostitució i la tracta: una manera d’esclavitud’; ‘Com eliminar la bretxa de gènere en professions STEAM’ i ‘Informes d’impacte de gènere’.

Galeria d'imatges