Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Energia

Indústria impulsa un grup de treball per a abordar la millora del subministrament elèctric en l’àrea empresarial de la Safor

24/06/2024
Indústria impulsa un grup de treball per a abordar la millora del subministrament elèctric en l’àrea empresarial de la Safor
  • El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum advoca per “una solució consensuada que garantisca a les empreses disposar d’un subministrament elèctric de qualitat”
  • Ivace+i destina 4 milions d’euros per a impulsar la sostenibilitat de les empreses i millorar les àrees industrials de la comarca

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes ha impulsat la creació d’un grup de treball per a abordar la millora del subministrament elèctric de l’àrea empresarial de la Safor.

Tal com ha explicat el secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, després de la reunió mantinguda amb l’Associació d’Empresaris de la Safor (FAES), la Mancomunitat de Municipis de la Safor i Iberdrola, l’objectiu d’este grup és “estudiar el desenvolupament d’un pla d’infraestructures elèctriques per a la comarca, ja que els municipis i, de manera especial, les indústries i empreses de la Safor estan patint mancances en el subministrament elèctric des de fa anys”.

Per a Carrasco, disposar d’un subministrament de qualitat, capaç de satisfer les necessitats d’electricitat amb els nivells adequats de seguretat i qualitat, “és essencial per a la competitivitat del teixit empresarial de la Safor”.

Per això, ha apuntat, “el treball del grup se centrarà en una primera fase en l’actualització de totes les necessitats energètiques de l’àrea empresarial de la Safor per a escometre, des de la col·laboració publicoprivada, les possibles solucions als problemes actuals i per a identificar les infraestructures elèctriques necessàries per a atendre els nous subministraments”.

A partir d’esta anàlisi s’establirà el disseny de les infraestructures necessàries per a millorar i ampliar la capacitat de la xarxa de distribució elèctrica de la zona. Per al secretari autonòmic, “no comptar amb un subministrament que garantisca el proveïment actual en òptimes condicions i permeta la instal·lació de noves empreses, i l’ampliació de les existents, està frenant el desenvolupament industrial futur de la comarca”.

Carrasco s’ha compromés a impulsar, des de la Conselleria d’Innovació i Ivace+i, “una solució consensuada entre tots els agents implicats” que satisfaça les necessitats, per a la qual cosa és necessari “el treball conjunt d’Administració, local, associacions empresarials i companyies elèctriques per a així coordinar i optimitzar les accions que s’han de posar en marxa”.

Així mateix ha insistit que l’energia és actualment “un factor clau per a la competitivitat” de les empreses i des de la Conselleria d’Innovació els esforços se centren a “garantir que el teixit empresarial de la Comunitat dispose d’energia, en les millors condicions, i esta no siga un obstacle per al seu creixement i per a la instal·lació de noves indústries”.

A més, ha explicat, a través, principalment, d’Ivace+I Energia “acompanyem les empreses en el camí cap a la descarbonització”, proporcionant suport econòmic a la introducció de mesures d’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables “per a avançar cap a la sostenibilitat”.

4 milions d’euros per a les àrees industrials de la Safor

Cal destacar que Ivace+i Energia ja ha destinat 1,54 milions d’euros per a donar suport a 88 instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum elèctric. A estes ajudes, cal afegir-hi 440.000 euros per a secundar 12 projectes d’instal·lacions d’autoconsum en règim de comunitats energètiques en empreses de la comarca.

Ivace+i Energia està apostant per la creació de comunitats d’energia en les àrees industrials, “pel seu paper per a fomentar la producció d’energia renovable i reduir la factura energètica”. Per això, “estem liderant les accions per a aconseguir la implantació massiva” de les comunitats en el nostre territori, “donant suport a tots aquells projectes que en contribuïxen al desenvolupament”.

Igualment està treballant en projectes de col·laboració entre diversos agents, empreses, associacions empresarials, cooperatives, instituts tecnològics, ajuntaments i Administració autonòmica, “amb l’objectiu de maximitzar el potencial que oferixen les comunitats d’energies renovables”.

Finalment, cal destacar el compromís del Consell, a través d’Ivace+i, amb el desenvolupament empresarial de la Safor. Enguany s’han concedit dos milions d’euros per a la millora i modernització de 17 àrees industrials de 13 municipis de la comarca perquè continuen sent espais competitius, amb infraestructures renovades i pol de creixement econòmic.

Galeria d'imatges