Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
‘Orgull de Comunitat’

Igualtat llança una campanya per a acostar a la ciutadania la programació d’esdeveniments LGTBIQ+ organitzats amb motiu del Dia de l’Orgull

21/06/2024
Igualtat llança una campanya per a acostar a la ciutadania la programació d’esdeveniments LGTBIQ+ organitzats amb motiu del Dia de l’Orgull
  • A través d’un codi QR es podrà conéixer l’hora i el lloc dels actes organitzats per entitats locals i del sector durant tot l’any

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha posat en marxa una campanya per a acostar a la ciutadania la programació d’esdeveniments LGTBIQ+, organitzats en diversos municipis de la Comunitat Valenciana amb motiu del Dia de l’Orgull.

A través d’un codi QR, que es podrà llegir en mitjans de comunicació, autobusos i web de la Conselleria, es podrà conéixer l’hora i el lloc dels actes organitzats per entitats locals i entitats del sector per a la setmana que ve, que culminaran el dia 28 de juny amb manifestacions en diversos municipis del territori valencià. A més, es podran consultar altres esdeveniments que està previst celebrar la resta de l’any.

El director general de Diversitat, Stephane Soriano, ha explicat que, amb la marca ‘Orgull de Comunitat’, “s’ha impulsat un model de coordinació per a la celebració d’actes relacionats amb la població LGTBIQ+ a les tres províncies”.

L’objectiu, ha assenyalat Soriano, “és visibilitzar i celebrar la diversitat i promoure una societat inclusiva i respectuosa, treballar conjuntament i situar en el mapa la Comunitat Valenciana com a referent LGTBIQ+”.

Així mateix, el director general ha reiterat el compromís del Consell “en la defensa i el respecte de totes les persones, a combatre prejuís basats en l’orientació sexual i treballar per a crear un ambient inclusiu i segur on totes les persones se senten acceptades i respectades”.

‘Orgull de Comunitat’ és la marca de la Generalitat impulsada per a unificar totes les campanyes que es duran a terme durant esta legislatura en matèria de diversitat, amb l’objectiu de fomentar la inclusió i el reconeixement de les persones LGTBIQ+.

Cal recordar que la setmana passada la Generalitat va ser guardonada amb el Premi Diversa Institucional 2024 per la marca ‘Orgull de Comunitat’, uns guardons que organitza l’Associació Diversa Global per a distingir persones, empreses i institucions per la seua implicació amb la diversitat.

Col·laboracions de la Generalitat

La Generalitat ha col·laborat amb els ajuntaments de València, Alacant i Castelló de la Plana i les diputacions provincials en l’organització dels actes previstos amb motiu del Dia de l’Orgull i altres esdeveniments LGTBIQ+.

Esta vesprada, a partir de les 20.30 hores, està prevista, a la plaça de l’Ajuntament de València, la lectura d’un pregó a càrrec de la cantant Rosa López. Posteriorment, hi haurà actuacions musicals, DJ i focs artificials.

Galeria d'imatges