Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Vivenda

La Generalitat i l’Ajuntament de la Vila Joiosa firmen l’escriptura de cessió d’una parcel·la per a la construcció de 33 vivendes de protecció pública

21/06/2024
El director general de l’EVha i l’alcalde formalitzen la cessió de la parcel·la en la qual la Generalitat construirà vivendes per a lloguer assequible
  • El director general de l’EVha i l’alcalde formalitzen la cessió de la parcel·la en la qual la Generalitat construirà vivendes per a lloguer assequible
  • Esta actuació forma part del Pla Viu, impulsat pel Consell, per a l’edificació de 10.000 vivendes a través de la col·laboració publicoprivada

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Ernesto Fernández, i l’alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, han firmat davant de notari l’escriptura pública de cessió d’una parcel·la de la Vila Joiosa a l’EVha per a la construcció de 33 vivendes protegides, energèticament eficients, en règim de lloguer assequible. En la firma han estat acompanyats pel secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández.

Esta és una de les 13 parcel·les que la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha licitat mitjançant concurs de dret de superfície per a la promoció, construcció i gestió de 720 vivendes de protecció pública. Una actuació que forma part del Pla Viu, impulsat pel Consell, l’objectiu del qual és la promoció de 10.000 vivendes de protecció pública en esta legislatura a través de la col·laboració publicoprivada.

El director general de l’EVha ha explicat a l’alcalde de la Vila Joiosa que el 3 de juliol finalitza el termini de presentació d’ofertes per a les empreses interessades en el concurs, i a partir d’ahí començarà el procés d’adjudicació.

Ernesto Fernández ha destacat la importància d’este concurs, mitjançant el qual “el Consell busca afrontar el desafiament d’accés a la vivenda, un dels principals problemes que afecta la ciutadania de la Comunitat”.

Estes vivendes compten amb ajudes del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU. L’obra prevista a la  Vila Joiosa té un pressupost de 5,2 milions d’euros, 1,4 milions dels quals procedixen de fons europeus.

Esta inversió es traduirà en un impacte econòmic estimat a la Vila Joiosa de 19 milions d’euros. Més de 85 persones es podran beneficiar d’estes vivendes, situades al carrer Confrides, gestionades en règim de lloguer assequible durant un període mínim de 50 anys i un màxim de 75 anys.

Segons l’estudi preliminar realitzat per la Vicepresidència Segona, l’edificació preveu soterrani, planta baixa i tres altures per a la construcció de les 33 vivendes amb traster i plaça d’aparcament, amb 1, 2 i 3 dormitoris i superfícies que oscil·len entre 50 i 80 metres quadrats per vivenda. La promoció també preveu 912 metres quadrats per a ús comercial en la planta baixa.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha assenyalat que “la inacció de l’Administració autonòmica durant els últims huit anys de govern, en els quals no es van promoure vivendes de protecció pública per l’Administració; el creixement insostenible dels preus de lloguer, i la compra de vivendes especialment en eixe període, unit a un parc públic de vivenda de la Generalitat col·lapsat, han convertit l’accés a una vivenda digna en un dret inassolible per a molts ciutadans de la Comunitat”.

“Per això la primera mesura impulsada per la Generalitat ha sigut la posada en marxa del Pla Viu”, hi ha afegit Fernández . Actualment, més d’un centenar de municipis de la Comunitat Valenciana es troben adherits a este pla. Concretament, a la comarca de la Marina Baixa, a la qual pertany la Vila Joiosa, s’han adherit poblacions com Benidorm, l’Alfàs del Pi, la Nucia i Finestrat, entre altres.

El director general de l’EVha ha mostrat la seua satisfacció per la resposta dels ajuntaments per a col·laborar en el desenvolupament del Pla Viu oferint sòl municipal. “La col·laboració interadministrativa és un dels eixos d’este pla i la resposta de molts municipis ha sigut immediata”, ha conclòs.

Galeria d'imatges