Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Agroalimentari

Agricultura convoca per 200.000 euros les ajudes a la inclusió de productes valencians de qualitat diferenciada en l’oferta hostalera

22/06/2024
  • Per a Aguirre, “les marques de qualitat agroalimentària diferenciades del territori constituïxen una riquesa gastronòmica, aporten valor al producte i dinamitzen les zones de producció
  • Són beneficiaris restaurants, cafeteries, cafés, bars i salons-lounge, a més de càterings i servicis de menjar a domicili i salons de banquets

 

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha convocat per 200.000 euros les ajudes a la inclusió de productes de qualitat diferenciada de la Comunitat Valenciana en l’oferta dels establiments d’hostaleria de la Comunitat Valenciana per a l’any 2024.

La convocatòria s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Estes ajudes es dirigixen a subvencionar els establiments d’hostaleria que inclouen en la seua carta un percentatge significatiu de productes emparats per les figures de qualitat agroalimentària de la Comunitat Valenciana.

Són beneficiaris restaurants, cafeteries, cafés, bars i salons-lounge, a més de càterings i servicis de menjar a domicili i salons de banquets.

Per al conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, “les marques de qualitat agroalimentària diferenciades del territori constituïxen una riquesa gastronòmica, aporten valor al producte i dinamitzen les zones de producció”.

A més, Aguirre ha afegit que l’oferta diversa i continuada de productes de qualitat diferenciada en la carta dels establiments hostalers incrementa el consum d’estos aliments, la qual cosa genera riquesa per al medi rural.

A la Comunitat Valenciana hi ha set denominacions d’origen protegides de productes no vínics, quatre indicacions geogràfiques protegides de productes no vínics, set denominacions d’origen protegides de productes vitivinícoles, una indicació geogràfica protegida de productes vitivinícoles, sis productes marca de qualitat CV i un comité d’agricultura ecològica.