Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca

Aguirre dona suport al sector avícola davant les “estrictes normatives” europees

24/06/2024
Aguirre dona suport al sector avícola davant les “estrictes normatives” europees
  • El conseller d’Agricultura inaugura l’European Poultry Conference que reunix el sector avícola

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha inaugurat l’European Poultry Conference, un esdeveniment que reunix el sector avícola i que servix per a reflexionar i trobar noves fórmules que permeten fer més rendible l’avicultura.

El conseller ha traslladat la seua preocupació davant  de les “estrictes normatives que, en compte d’impulsar el sector, cada vegada l’asfixien més”. “Normatives que ens deixen en una posició de debilitat competitiva davant dels productors d’altres regions”, ha lamentat.

En este sentit, s’ha referit “als més estrictes estàndards de benestar animal, respecte al medi ambient i condicions laborals per a la producció dins dels països membres” però no així per a la producció fora de la Unió Europea.

Aguirre ha enumerat algunes d’estes dificultats i imposicions com les relacionades amb les emissions de CO₂ i l’augment dels preus, que provoquen que els productors “hagen de disminuir, o fins i tot abandonar la seua activitat”.

Finalment, ha assenyalat que “necessitem grans canvis a Europa”. “Des de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, continuarem donant suport i defenent el sector avícola i tot el sector primari”.

A l’acte d’inauguració ha assistit també Vicent Mompó, president de la Diputació de València.

Galeria d'imatges