Hisenda, Economia i Administració Pública
Avals

Entra en vigor el nou Programa de Garanties IVF que permetrà accedir a préstecs hipotecaris de fins al 95 % del preu de la vivenda

26/06/2024
  • El DOGV publica la resolució per la qual ja està disponible la primera convocatòria d’esta línia d’avals IVF, dotada inicialment amb 20 milions d’euros ampliables si n’hi ha demanda
  • Les persones interessades han de dirigir-se a alguna de les catorze entitats financeres col·laboradores i sol·licitar una oferta de finançament amb Garantia IVF per a la compra de vivenda

 

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat este dimarts la resolució per la qual es convoca el nou Programa de Garanties IVF per a l’accés a finançament destinat a la compra de vivenda a la Comunitat Valenciana i s’activa així la seua entrada en vigor.

A través d’esta nova línia de garanties IVF les persones de fins a 45 anys poden accedir a préstecs hipotecaris que poden arribar a cobrir el 95 % del preu de la vivenda. Gràcies a l’aval de fins al 15 % del preu de l’immoble que oferirà la Generalitat, a través de l’IVF, les entitats bancàries podran incrementar el percentatge del finançament concedit del 80 % al 95%, i d’esta manera es reduïx l’estalvi inicial amb què ha de comptar el comprador.

La primera convocatòria d’este nou programa de garanties IVF s’ha dotat amb 20 milions d’euros, quantitat que podrà ser incrementada en funció de la demanda rebuda, segons es vagen esgotant els recursos.

Podran accedir a estos avals les persones de fins a 45 anys que acrediten haver tingut residència habitual a la Comunitat Valenciana almenys durant els dos anys previs a la sol·licitud d’esta operació i que adquirisquen una primera vivenda per a residència habitual, en qualsevol municipi de la Comunitat.

Respecte al caràcter dels immobles, podran ser vivendes de nova construcció o usades, públiques o de renda lliure, i el seu preu no podrà sobrepassar els 277.000 euros.

Entitats col·laboradores

Per a la posada en marxa d’este programa de garanties, l’IVF compta amb la col·laboració d’un total de catorze entitats financeres que han acceptat la invitació d’este organisme per a participar en este programa. Cal destacar que la convocatòria continua oberta i podrien sumar-se més bancs i caixes d’estalvi en el futur.

Les 14 entitats participants actualment són: CaixaBank, Banco Santander, Cajamar, Abanca, Caixa Ontinyent, Caixa Popular, Caixa Rural de l’Alcúdia, Caixa Rural Benicarló, Caixa Rural d’Algemesí, Ntra. Sra. de la Esperanza d’Onda, Ruralnostra, La Vall San Isidro, Caixa Rural d’Albal i San José de l’Alcora.

Les persones interessades a accedir a estos avals han de dirigir-se a qualsevol de les oficines d’estes entitats col·laboradores i sol·licitar una oferta de finançament amb Garantia IVF per a la compra de vivenda. Una vegada obtinguda esta oferta, que serà concedida sobre la base dels criteris propis de cada entitat, podran sol·licitar directament el seu aval a través de la seu electrònica de l’IVF de manera totalment en línia i sense necessitat de desplaçaments.