Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Conselleria d’Agricultura organitza una jornada per a mostrar iniciatives que permeten reduir el malbaratament alimentari
- S’han presentat diverses experiències que ja estan aplicant grans distribuïdors
- La Conselleria oferirà al setembre un curs autoformatiu i una guia per a elaborar plans de prevenció del malbaratament alimentari en menjadors escolars
La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, a través de la Direcció General d’Indústria i Cadena Alimentària, ha organitzat una jornada en la qual s’han mostrat diverses iniciatives que permeten la reducció del desaprofitament alimentari.
Durant l’esdeveniment, amb el lema ‘Avanços de la cadena alimentària per a reduir el desaprofitament d’aliment’, s’han presentat diverses experiències en funcionament, des del punt de vista del territori, de la gran distribució, així com exemples nacionals i internacionals.
L’acte ha culminat amb la taula redona ‘Prevenció de pèrdues i desaprofitament d’aliments al llarg de la cadena alimentària’, amb participants de l’àmbit cooperatiu, l’educació i la restauració.
La presentació ha estat a càrrec del secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, i la directora general d’Indústria i Cadena Alimentària, Inmaculada Marco.
La Conselleria d’Agricultura ha exposat el seu projecte de suport al cultiu de la garrofera i els usos de la seua farina per al consum humà. A més, també han intervingut entitats com la fundació Espigoladors; l’empresa Mercadona; el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació; la Cambra de Comerç Franco-Espanyola, la cooperativa de la Pobla de Vallbona, Surinver, l’IES Enric Valor de Picanya i un xef i empresari de la restauració amb nombrosos guardons.
Cal recordar que la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca treballa per a previndre la pèrdua i el malbaratament d’aliments, amb materials que es poden consultar en la pàgina web.
Guia per a menjadors escolars
Com a novetats, cal assenyalar un nou curs autoformatiu sobre desaprofitament, que estarà disponible al setembre, dins de la formació que organitza i publica el Servei de Transferència de Tecnologia (STT), en el Portal Agrari.
Es tracta de 12 unitats audiovisuals, de curta duració, d’accés lliure, orientades al públic en general, per a agents de la cadena, per a docents i perfils diversos de persones que vulguen treballar en el tema.
A més, una guia per a elaborar plans de prevenció del malbaratament alimentari en menjadors escolars, que arreplega com els centres docents poden plantejar el disseny dels seus propis plans de prevenció. Esta guia és extrapolable a altres col·lectius.