Justícia i Interior

El Consell és informat de l’encàrrec realitzat a Tragsa per a la intervenció en l’incendi en una planta de reciclatge de Requena

28/06/2024
  • El Consorci de Bombers de València va sol·licitar a l’AVSRE la incorporació de maquinària pesant i terra d’aportació per a la gestió de l’emergència

El Consell ha sigut informat de l’encàrrec realitzat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) l’abril de 2024, per via d’urgència, a l’empresa pública Tragsa d’un reforç necessari per a ajudar en les tasques d’extinció de l’incendi que va tindre lloc en una planta de reciclatge de Requena.

Este reforç va consistir en l’aportació de maquinària pesant, terra d’aportació i mitjans humans especialitzats per a gestionar-ho, per un valor total de 250.140,70 euros.

L’incendi de la planta de reciclatge va afectar en una primera fase la població per inhalació de fum i, a petició del Consorci Provincial de Bombers de València, es va procedir a l’activació del Pla territorial d’emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV) en situació 0.

Uns dies més tard, este consorci va sol·licitar a l’AVSRE el reforç de les labors d’extinció amb l’aportació de maquinària pesant i terra d’aportació, la qual cosa va provocar l’activació de la situació 1 del PETCV.

En este moment l’AVSRE va sol·licitar, com a òrgan director del pla, l’encàrrec a Tragsa d’estes prestacions de servici amb caràcter urgent, atenent la seua obligació de posar tots els mitjans possibles de suport en totes les fases de gestió de l’emergència.