Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior ret homenatge a les víctimes del terrorisme i mostra el seu compromís amb la memòria i la seua dignitat

27/06/2024
La Conselleria de Justícia i Interior ret homenatge a les víctimes del terrorisme i mostra el seu compromís amb la memòria i la seua dignitat
  • El secretari autonòmic d’Atenció a les Víctimes, Javier Bazán, participa en el Dia Nacional de les Víctimes del Terrorisme organitzat per l’Associació Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat Víctimes del Terrorisme
  • Bazán defén “la importància de la memòria i la justícia amb les víctimes del terrorisme, a pesar de l’oblit i les humiliacions que han patit i continuen patint”

 

València.

El secretari autonòmic d’Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, Javier Bazán, ha mostrat este dijous el “compromís de la Conselleria de Justícia i Interior amb la dignitat i la memòria de les víctimes del terrorisme”, reivindicant el seu testimoniatge com “el nostre refugi i la nostra guia en el camí cap a una Espanya millor i més humana, que no oblide i que no s’oblide”.

Bazán ha participat, juntament amb la directora general d’Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, Belén Pulgar, en l’acte organitzat a Paterna per l’Associació Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat Víctimes del Terrorisme, amb motiu del Dia Nacional de les Víctimes del Terrorisme.

Durant l’acte, Javier Bazán ha destacat “la importància de la memòria i la justícia amb les víctimes del terrorisme” i ha subratllat “la necessitat de recordar i honrar aquells que han patit la crueltat del terrorisme”. “És un dia”, ha afirmat, “carregat d’emoció i de memòria. Un dia dedicat al record del dolor i de la pèrdua que el terrorisme ha causat en la nostra pàtria”.

Per este motiu, el secretari autonòmic ha manifestat “la unió de tots en un compromís ferm amb els valors que ens definixen com a societat: la justícia, la llibertat i la dignitat humana. La reparació i la memòria de les víctimes”.

Bazán també ha lloat “la generositat de les víctimes del terrorisme, els quals, a pesar del dolor i la pèrdua, no han buscat venjança, sinó justícia”, i ha instat a no oblidar “que, durant massa anys, molts van morir per defendre la llibertat”, així com a seguir recordant “qui van ser els assassins i qui, els assassinats; qui posaven les pistoles i les bombes, i qui posaven els morts”.

Posteriorment, per primera vegada, els dos responsables de la Conselleria de Justícia i Interior han depositat una corona de flors en nom de la Conselleria en memòria de totes les víctimes.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en record de totes les víctimes del terrorisme, de la seua valentia i sacrifici, i reafirmant el compromís de la societat i les institucions en la lluita per la justícia i la memòria.

Galeria d'imatges