Medi Ambient, Infraestructures i Territori

El Consell aprova el decret llei que prorroga sis mesos les reduccions en els abonaments de transport i títols multiviatge

28/06/2024
  • La gratuïtat de les persones menors de 31 anys es mantindrà fins al 31 de desembre i la reducció del 50 % dels títols multiviatge romandrà fins al 31 de gener de 2025
  • La mesura afecta el Tram d’Alacant, el Tram de Castelló, Metrovalencia, Metrobús i els autobusos interurbans de la Generalitat

El Ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual es prorroguen les reduccions temporals de tarifes en determinats servicis públics de transport competència de la Generalitat, per un període de sis mesos.

En concret, este decret llei afecta el Tram d’Alacant, el Tram de Castelló, Metrovalencia, Metrobús i els autobusos interurbans de la Generalitat.

La reducció temporal del 50 % del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d’anada i tornada, en els servicis de transport terrestre competència de la Generalitat tindrà vigència fins al 31 de gener de 2025.

Per la seua banda, la gratuïtat temporal per a jóvens menors de 31 anys en els mitjans de transport esmentats serà vàlida fins al 31 de desembre.

Durant l’actual escenari econòmic inflacionista s’han estat aprovant determinades mesures a l’efecte de reduir les tarifes dels títols de transport públic de persones, com els anteriors decrets llei aprovats pel Consell, amb l’objectiu d’ajudar a fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica, fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible.

Actualment, persistix una taxa d’inflació que se situa encara lluny de l’objectiu a mitjà termini del Banc Central Europeu, per la qual cosa el Consell ha considerat oportú estendre durant sis mesos tant la gratuïtat en el transport públic per a les persones jóvens menors de 31 anys com la reducció de tarifes dels títols multiviatge de transport públic.