Justícia i Interior

L’Ivaspe forma 120 voluntaris de Protecció Civil a Benidorm i Paterna

29/06/2024
L’Ivaspe forma 120 voluntaris de Protecció Civil a Benidorm i Paterna
  • S’impartixen 40 hores de formació en emergències, primers auxilis o incendis
  • També se’ls forma en cerca de persones per al suport als servicis de seguretat i emergències

 

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través de l’Ivaspe, està formant 120 voluntaris de Protecció Civil a Benidorm i Paterna.

Durant quatre caps de setmana estos voluntaris reben 40 hores de formació transversal en seguretat i emergències per a servir de suport als cossos professionals en qualsevol situació que se’ls puga requerir.

Així, reben formació en gestió de l’emergència  ordenació del trànsit i comunicacions o el funcionament dels plans d’emergència perquè puguen formar part de dispositius que coordinen diversos cossos i servicis.

El curs té un component eminentment pràctic, a la teoria sobre primers auxilis o sobre com fer front a un incendi, s’hi afigen pràctiques sobre els dos supòsits. També s’ha dut a terme un simulacre de cerca de persones desaparegudes, la qual cosa facilita als alumnes l’assimilació dels continguts.

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, Javier Montero, ha reivindicat la labor del voluntariat de Protecció Civil, als quals “ha agraït la seua implicació i generositat per donar una part del vostre temps servint la societat”.

Montero ha assenyalat que “la missió d’un cos de protecció civil com a servici públic és col·laborar en tasques de prevenció i d’intervenció en els casos d’emergències que mobilitzen efectius de seguretat”, per això ha insistit en la necessitat “d’aprofitar al màxim esta formació”, per a conéixer els supòsits als quals s’enfrontaran i poder afrontar-los amb garanties.

Galeria d'imatges