Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El cicle ‘Nits al Claustre’ de l’IVC ompli el Museu de Belles Arts de Castelló de nits poètiques, fusió i sons mediterranis
- El cicle, que se celebra del 4 de juliol al 8 d’agost, oferix sis concerts d’estils variats amb accés lliure
- La programació començarà amb un homenatge a Pablo Neruda, que coincidix amb el centenari de la publicació de Veinte poemas de amor y una canción desesperada
El cicle ‘Nits al Claustre’, organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ompli de música, fusió i sons mediterranis les nits d’estiu de la capital de la Plana en el Museu de Belles Arts de Castelló del 4 al 8 d’agost amb sis propostes.
El director adjunt de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Joan Cerveró, ha presentat el cicle, juntament amb la delegada de l’IVC a Castelló, Clara Gómez Mateu, i ha assenyalat que ‘Nits al Claustre’ “és molt més que un cicle de concerts d’entreteniment en una nit d’estiu: és un acte cultural que aposta per un conjunt de sensacions que aprofundix en la poètica, en les emocions, en l’amor, i en l’enriquiment de les idees”.
Així mateix, ha informat que els concerts començaran “amb un homenatge a Pablo Neruda coincidint amb el centenari de la publicació de la seua obra Veinte poemas de amor y una canción desesperada que arreplega la unitat d’estil que hem buscat en la programació d’enguany”.
Durant la seua intervenció, Cerveró ha destacat que el cicle “se submergix en la música i la poètica que recorre el Mediterrani i, altres racons del món, i porta fins al Museu sons que ens transporten a altres cultures. Tenim propostes variades, eclèctiques, que ens conviden a anar més enllà de la mateixa música. La nostra missió és portar i difondre la cultura a tot el públic”, ha insistit Cerveró.
Sis grans propostes
El cicle ‘Nits al Claustre’ comença el dijous 4 de juliol, a les 22:30 hores, amb Tango, amor desconsolat de Juan Esteban Cuacci. Es tracta d’una proposta que combina el tango i la poesia i en la qual l’artista, acompanyat per la veu de Mariel Martínez, la viola i el contrabaix de Laura Asensio i les danses de Rebeca Núñez i Mariano Otero, convida a fer un viatge musical per l’essència melancòlica d’este estil musical.
La segona de les propostes està protagonitzada per la fusió de flamenc i boleros de Mariola Membrives. Així, el dijous 11 de juliol, a les 22:30 hores, el claustre del Museu rebrà esta cantant considerada per la crítica especialitzada com una “renovadora de la cançó espanyola, amb fusions que van des del jazz al rock i el flamenc”.
El so de les bandes sonores i del cinema seran les protagonistes del concert de Soundtrack Trio que tindrà lloc el dijous, 18 de juliol; una proposta musical, destinada a tota mena de públic, amb cançons que han pertangut a diferents pel·lícules al llarg de la història del cinema.
L’última de les propostes del mes de juliol portarà els sons sefardites de la mà de Quiteria Muñoz i Úrsula Segarra amb la seua agrupació De Soprano i Arpa, que el dijous 25 de juliol, a les 22:30 hores, presentaran Anemocoria, el seu tercer treball discogràfic.
Agost, proposta festiva i de fusió
El Museu de Belles Arts de Castelló oferirà dos variades propostes musicals el mes d’agost dins del cicle ‘Nits al Claustre’. D’una banda, el dijous 1 d’agost, a les 22:30 hores, el claustre del Museu es convertirà en una festa gràcies al grup Ombligo. El projecte musical impulsat pels madrilenys Anika i Ángel Cáceres fusiona l’univers gypsy propi dels Balcans amb el bolero, el swing o uns certs tocs de jazz contemporani.
El cicle s’acomiadarà el dijous 8 d’agost, a les 22:30 hores, amb Reina Roja i el seu espectacle Un sol cor, un concert que combina cançons populars amb una mirada actualitzada, i altres de repertori propi de diferents estils musicals.
Tots els concerts de ‘Nits al Claustre’ són d’accés lliure fins que es complete l’aforament. Una vegada iniciat l’espectacle no es permetrà l’accés al recinte.
Cal assenyalar que la imatge gràfica del cicle està dissenyada i ideada per l’estudi castellonenc Juárez-Casanova.