Sanitat

Sanitat inicia la primera fase de les obres del servici d’Urgències de l’Hospital General de València

29/06/2024
Sanitat inicia la primera fase de les obres del servici d’Urgències de l’Hospital General de València
  • La reforma integral del servici d’Urgències s’ha adjudicat per un pressupost de 4,9 milions d’euros i un termini estimat d’execució de 18 mesos
  • S’ha començat la demolició i reconstrucció de 450 metres quadrats, d’una superfície total de més de 2.000 metres quadrats
  • El nombre de llits d’observació passarà de 16 a 33 i les consultes de 15 a 21

 

La Conselleria de Sanitat ha iniciat esta setmana la primera fase de les obres del servici d’Urgències de l’Hospital General de València, que comprén una de les àrees d’Observació, que es dotarà amb 13 llits monitorats, control de monitoratge i aïllament, i l’àrea de Traumatologia.

En concret, el projecte global consistix en una reforma integral del servici d’Urgències, que es realitzarà per fases, i que compta amb un pressupost que ascendix a més de 4,9 milions d’euros.

Ara s’han iniciat les obres d’esta primera fase, que compta amb una superfície de 450 metres quadrats, suposa una inversió d’obra d’1,5 milions d’euros i tindrà una duració aproximada de 4 mesos.

La intervenció d’esta primera actuació no afecta l’accés principal. L’objectiu d’estes és millorar les instal·lacions, les condicions de treball i l’eficiència, la qual cosa repercutirà en una clara millora de l’atenció que dia a dia es presta a la població.

Una vegada finalitzada la primera intervenció, està previst que s’inicie la segona fase, que comprendrà una zona més àmplia del servici i s’iniciarà, quan les condicions ho permeten per a no interferir en l’activitat assistencial del centre.

Reforma integral

Les obres preveuen la demolició i reconstrucció d’una superfície de més de 2.000 metres quadrats (1.822 metres quadrats en planta baixa i 252 metres quadrats en planta soterrani). El termini estimat d’execució és de 18 mesos, distribuïts en tres fases per a continuar prestant l’assistència d’urgència a la població mentres es duguen a terme les obres.

Segons ha explicat el cap del servici d’Urgències, Ricardo Rubini, “la reforma integral del servici suposarà una reordenació de totes les àrees i circuits assistencials, que es traduirà en una atenció al pacient més ràpida i eficient”.

D’esta manera, s’incorporarà una nova distribució d’espais, que s’estructurarà en quatre àrees: triatge i unitat de primera assistència; àrea d’intermedis amb boxs polivalents i sala de tractaments; àrea d’observació o del pacient complex, amb 33 llits (16 dels quals monitorats i 4 d’aïllament), en esta àrea s’inclou a més el box de crítics, que s’ampliarà per a poder atendre fins a quatre pacients de manera simultània; i la quarta àrea correspon a traumatologia.

Esta nova distribució inclourà un circuit específic per a pacients i control d’accessos. El nombre de consultes passarà de 15 a 21, i les específiques per a pacients psiquiàtrics tindran un espai independent.

D’altra banda, es milloraran altres espais, com les sales d’espera i les àrees de suport. A més, s’optimitzarà el confort tèrmic i acústic, que crearà un ambient més relaxat durant el temps que el pacient ha de romandre en el servici d’Urgències.

“Esta reforma integral ens permetrà redissenyar els espais adequant-los a les necessitats assistencials i disposar de millors condicions, tant per als pacients com per als professionals sanitaris”, ha afegit Rubini.

Galeria d'imatges