Hisenda, Economia i Administració Pública

Ruth Merino destaca que les declaracions presentades en la campanya d’atenció presencial de la renda a la província d’Alacant creixen un 12,5 %

01/07/2024
Ruth Merino destaca que les declaracions presentades en la campanya d’atenció presencial de la renda a la província d’Alacant creixen un 12,5 %
  • La consellera d’Hisenda subratlla que s’ha triplicat el nombre de punts d’atenció presencial que han assistit els contribuents alacantins a través de la delegació de l’ATV a Alacant, i de 25 llocs repartits per tota la província
  • La responsable de les finances valencianes visita l’Oficina Liquidadora de Benidorm durant el tancament de la campanya, en la qual se superaran els 2,6 milions de declaracions presentades a la Comunitat Valenciana, 911.000 a Alacant

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha recalcat que, a punt de tancar-se la campanya de la Renda 2023, a la província d’Alacant s’han presentat ja més de 4.000 declaracions a través dels servicis de l’Agència Tributària Valenciana i les oficines liquidadores, la qual cosa suposa un increment del 12,5 % respecte a l’exercici anterior. Este augment es deu a la implantació de més punts d’atenció presencial, que en el cas d’esta província han passat a 26 enfront dels 9 de la campanya passada, quasi el triple.

“El Consell aposta per una administració tributària moderna, àgil i pròxima a la ciutadania valenciana, que puga assistir de manera ràpida i eficient els contribuents, amb la finalitat de poder ajudar-los en l’elaboració i presentació d’este impost”, ha indicat la responsable de les finances valencianes.

Ruth Merino ha fet estes declaracions després de visitar el punt d’atenció presencial de Benidorm, una de les 25 oficines liquidadores de districte hipotecari de la província, que ha prestat, junt amb la delegació de l’ATV a la ciutat d’Alacant, el servici d’atenció presencial, gratuïta i personalitzada de la declaració de la Renda 2023 que finalitza este dilluns.

La consellera ha estat acompanyada per la directora de l’Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz; l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la titular de l’Oficina Liquidadora de Benidorm, Ruth Juste, i el degà autonòmic del Col·legi de Registradors de la Comunitat Valenciana, Carlos Orts.

Ruth Merino també ha indicat que en els 68 punts habilitats a la Comunitat Valenciana per a la presentació de la declaració de la renda s’han tramitat ja 11.702 declaracions. Es tracta de les xifres provisionals que, com en el cas de les de la província d’Alacant, seran superiors quan es produïsca la incorporació de les dades definitives una vegada es tanque la campanya este 1 de juliol.

Pel que fa a la província d’Alacant, està previst que es presenten 911.810 declaracions, la qual cosa representa un 1,3 % més que en 2022. A més, s’estima que el 60,8 % del total de les declaracions (554.960) isquen a retornar per un import total de 377 milions.

La titular d’Hisenda també ha aprofitat l’últim dia de la campanya de la Renda 2023 per a agrair la labor de tot el personal de l’Agència Tributària Valenciana i de les entitats col·laboradores, “perquè han demostrat una gran professionalitat que ha redundat en una millora qualitativa en l’eficiència administrativa durant la campanya”.

Ampliació de la xarxa de punts d’atenció

La responsable de les finances valencianes ha subratllat que la principal novetat d’esta nova campanya de la renda ha sigut l’ampliació dels punts d’atenció presencial per a ajudar els contribuents valencians en la confecció de la declaració. Així, s’ha passat dels 25 punts habilitats l’any passat a un total de 68 repartits per tota la Comunitat per a oferir este servici, amb el qual la Generalitat assistix i ajuda els contribuents valencians a elaborar la seua declaració de la Renda 2023.

En concret, des del 3 de juny passat l’ATV ha prestat, junt amb l’Agència Estatal d’Administració Pública (AEAT), el servici ‘Més prop de tu’ d’atenció presencial, gratuïta i personalitzada, amb el qual ha oferit atenció a les seus de l’ATV en les tres capitals de província, en 62 oficines liquidadores de districte hipotecari i als municipis d’Ademuz, Ayora i Chiva.

Pel que fa a la província d’Alacant, es presta esta assistència en la delegació de l’ATV a Alacant (carrer Churruca, 25), així com en 25 oficines liquidadores situades als municipis d’Alcoi, Altea, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, el Campello, Cocentaina, Dénia, Dolores, Elx, Elda, Guardamar del Segura, Xàbia, Xixona, Monòver, Novelda, Orihuela, Pedreguer, Pego, Pilar de la Horadada, Santa Pola, Torrevieja, la Vila Joiosa i Villena.

Cal recordar que estes oficines tenen atribuïdes funcions de gestió i liquidació dels impostos sobre Successions i Donacions i sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, per la qual cosa disposen de personal especialitzat en matèria tributària i els mitjans necessaris per a prestar este servici.

Galeria d'imatges