Justícia i Interior
Administració de Justícia

Elisa Núñez destaca la importància de la formació contínua en els advocats del torn d’ofici i de JUSTIPROP per a assegurar el dret a la defensa i protegir les víctimes

01/07/2024
Elisa Núñez destaca la importància de la formació contínua en els advocats del torn d’ofici i de JUSTIPROP per a assegurar el dret a la defensa i ...
  • Justícia i el Consell Valencià de l’Advocacia han firmat un conveni per a fer cursos de formació i divulgació a professionals de l’advocacia
  • La Conselleria aportarà 60.000 euros per a accions formatives que s’oferiran en els huit col·legis de la Comunitat Valenciana

 

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez ha destacat la importància que “la formació contínua té per als advocats, especialment els involucrats en el torn d’ofici i en els servicis d’orientació jurídica de proximitat, perquè l’excel·lència en la prestació d’estos servicis és clau per a assegurar el dret constitucional a la defensa i protegir els drets de les víctimes, sobretot de les que tenen més necessitat”.

Elisa Núñez i el president del Consell Valencià de l’Advocacia, Fernando Candela, han firmat el conveni de col·laboració per a fer actuacions relacionades amb cursos de formació i divulgació en matèria d’assistència jurídica gratuïta, assistència a les víctimes del delicte, ajudes a les víctimes del terrorisme, col·legis professionals, unions de fet, fundacions, associacions, registres i notariat i amb la professió titulada de gestor administratiu.

Justícia aportarà ajudes per import de 60.000 euros al Consell Valencià d’Advocats, entre les funcions del qual es troba el foment de la formació professional, mitjançant la programació i el desenvolupament de les activitats precises.

La consellera ha explicat que “este tipus d’iniciatives són fonamentals per a assegurar que els professionals de l’advocacia estiguen adequadament preparats i continuen millorant les seues competències en benefici de la societat”.

Segons Elisa Núñez, “este conveni no solament reforça els nostres llaços institucionals, sinó que també demostra el compromís de la Conselleria i els col·legis d’advocats amb la realitat social, en la cerca del bé comú. Treballant junts, podem garantir una justícia accessible, humana i de qualitat per a tots”.

Accions formatives

El conveni articula la col·laboració entre les parts per a la realització d’actuacions relacionades amb cursos de formació i divulgació per a professionals del dret.

Els cursos s’organitzaran pels diferents col·legis i s’oferiran a través del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i es dirigiran a totes les persones col·legiades en els huit col·legis de la Comunitat Valenciana.

Les actuacions formatives en matèria d’accés a la justícia estaran dirigides als professionals de l’advocacia tant per a l’accés al torn d’ofici, als torns d’ofici especialitzats, als servicis d’orientació jurídica de proximitat (JUSTIPROP) o, si és el cas, per a la seua continuïtat o millora dels seus coneixements en estos. L’objectiu és formar els advocats que presten els servicis obligatoris d’assistència jurídica gratuïta, per a assegurar un nivell de qualitat i competència professional que garantisca el dret constitucional a la defensa.

Galeria d'imatges