Hisenda, Economia i Administració Pública

El Consell prioritza l’experiència i la capacitació científica en la selecció del personal temporal estatutari sanitari amb titulació A1 i A2

02/07/2024
El Consell prioritza l’experiència i la capacitació científica en la selecció del personal temporal estatutari sanitari amb titulació A1 i A2
  • L’objectiu d’este decret és assegurar que la selecció del personal s’ajuste a les competències i capacitats necessàries per a prestar una atenció sanitària de la major qualitat
  • El Consell aprova l’inici del procés de licitació del manteniment d’ascensors i escales mecàniques de Metrovalencia

 

El Consell ha aprovat un decret de selecció de personal temporal estatutari sanitari específic per a les categories professionals sanitàries corresponents als grups de titulació A1 i A2 que prioritza l’experiència i la capacitació científica amb la finalitat que la cobertura dels llocs s’ajuste a les competències que requerix la prestació d’una atenció sanitària de la major qualitat.

Així ho ha indicat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que ha acompanyat la portaveu i consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior a la reunió del Ple de l’executiu autonòmic.

Tal com ha destacat el titular de Sanitat, este decret, que ha sigut negociat amb les organitzacions sindicals més representatives, “dona especial preponderància en estes dos categories professionals d’A1 i A2 a l’experiència i a la capacitació científica” i, preserva així els principis d’igualtat, mèrit i capacitat, busca que la selecció d’este personal cobrisca les necessitats específiques existents amb criteris de qualitat, eficàcia i eficiència. “Volem que ens cuide el millor, el que més sap, el que millor ho fa”, ha subratllat.

Es prioritzaran, per tant, aspectes com la formació específica, els coneixements aplicats a les tasques que es duran a terme i l’experiència prèvia. En este sentit, es puntuen amb fins a un màxim de 10 i 7 punts els títols relacionats amb l’especialitat (doctorats i màsters), amb 4 punts el coneixement del valencià i amb 2 punts altres idiomes comunitaris.

També en l’àmbit sanitari, el Consell ha autoritzat la contractació de servicis i subministrament de materials necessaris per a garantir la qualitat assistencial en el Departament de Salut de Manises que compten amb un pressupost de més de 12 milions d’euros.

En concret, es tracta de la contractació del manteniment d’equips d’alta tecnologia, servicis de neteja, bugaderia, alimentació, vigilància i seguretat, transport de material sanitari, suports d’infraestructura de tecnologia de la informació o manteniment de servicis informàtics, entre altres.

Contractació centralitzada del servici d’assegurances

A més, el Ple del Consell ha autoritzat la contractació centralitzada dels servicis d’assegurances de la Generalitat i el seu sector públic instrumental mitjançant l’establiment d’un sistema dinàmic d’adquisició que té un valor estimat de 42,4 milions d’euros, quantitat en la qual s’inclouen les seues dos possibles pròrrogues, segons ha concretat la consellera portaveu, Ruth Merino.

Es tracta de la primera contractació centralitzada dels servicis d’assegurances que fa la Generalitat que du a terme de manera conjunta mitjançant un mateix sistema de contractació els diferents rams d’estos.

Amb esta contractació es pretén evitar la reiteració de contractes menors que s’ha observat en la contractació del sector públic, atés que l’import de la gran majoria de les primes no supera els llindars del contracte menor de servicis. Es fomenta, així mateix, una major concurrència de licitadors que redunde en la millora de les prestacions, sobretot pel que fa al preu de la prima.

Millores en l’equipament de Metrovalencia

Així mateix, l’executiu ha autoritzat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació del servici de manteniment i conservació de les escales mecàniques i ascensors en la xarxa de Metrovalencia.

El pressupost inicial de l’actuació ascendix a 11.601.627,67 euros, IVA inclòs, per a un contracte de tres anys. Per la seua part, el valor estimat del contracte incloent les dos pròrrogues és de 16.353.719,72 euros, IVA exclòs.

La finalitat de la futura adjudicació és el manteniment integral de tots els ascensors i escales mecàniques, així com la realització de diferents tasques per a prolongar la vida útil dels equips, la modernització d’este equipament i la millora de les seues condicions d’accessibilitat.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Conseller de Sanitat, Marciano Gómez

Conseller de Sanitat, Marciano Gómez