Sanitat

Sanitat invertirà 3,1 milions d’euros en les obres de reforma i ampliació del Centre de Salut de Benimàmet

03/07/2024
Sanitat invertirà 3,1 milions d’euros en les obres de reforma i ampliació del Centre de Salut de Benimàmet
  • La Conselleria i l’Ajuntament treballen de manera coordinada per a la posada en marxa de la futura infraestructura
  • Les obres arrancaran en 2025 i tenen un termini d’execució de 18 mesos

La Conselleria de Sanitat ja ha iniciat els tràmits per a licitar les obres d’ampliació i reforma del Centre de Salut de Benimàmet amb l’objectiu que els treballs puguen arrancar l’any que ve. Esta actuació suposarà una inversió de 3.175.818,73 euros (IVA inclòs), i el termini d’execució és de 18 mesos.

Així ho han donat a conéixer el director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López, i la directora general d’Atenció Primària, Eva Suárez, a representants de l’Ajuntament de València i els veïns de la pedania, en una reunió en la qual s’ha mostrat una maqueta del futur centre sanitari.

En concret, el Departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria està duent a terme la tramitació per a la licitació de la direcció d’obra, i de la mateixa obra, i prompte es publicarà l’anunci previ en la Plataforma de Contractació de l’Estat.

Tant la Conselleria com l’Ajuntament de València estan treballant de manera coordinada per a fer realitat esta iniciativa. De fet, el consistori valencià està regularitzant la situació patrimonial de la parcel·la que cedix i prompte podrà posar-la a la disposició de la Generalitat perquè puga ser acceptada per la Direcció General de Patrimoni.

A la trobada, que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria de Sanitat, han assistit la regidora de Pedanies, Participació i Acció Veïnal, María José Ferrer San Segundo; l’alcalde pedani de Benimàmet, Vicente Peris Cursá; la presidenta de l’associació de veïns de la pedania, María Carmen Barea, i altres representants de l’entitat veïnal.

Servicis sanitaris

El Centre de Salut de Benimàmet se situa al carrer Enginyer Aubán i l’ampliació tindrà lloc en uns terrenys municipals, d’uns 650 metres quadrats i delimitats pels carrers Crisóstomo Martínez, Senda del Secanet, Enginyer Aubán i Federico Jordán Calvo, que l’Ajuntament cedirà a la Generalitat.

La futura infraestructura tindrà les àrees de recepció; Medicina de Família i Infermeria (amb huit consultes de Medicina de Família, set d’Infermeria, una d’infecciosos, i dos més addicionals); Pediatria (amb tres consultes de Pediatria i dos d’Infermeria); extraccions i tractaments; atenció a la dona amb consulta de matrona i sala d’educació sanitària; Treball Social; Atenció Continuada (PAC), i una àrea administrativa.

Galeria d'imatges