Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Salomé Pradas firma el contracte per a iniciar les obres d’emergència per al proveïment d’aigua a Canet lo Roig, la Jana i Traiguera

03/07/2024
Salomé Pradas firma el contracte per a iniciar les obres d’emergència per al proveïment d’aigua a Canet lo Roig, la Jana i Traiguera
  • Les actuacions, que començaran este mes, tenen un import de 4,2 milions d’euros i un termini d’execució de huit mesos

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha firmat este dimecres el contracte d’execució de les obres necessàries per a garantir el proveïment d’aigua en els municipis castellonencs de Canet lo Roig, la Jana i Traiguera, davant la situació excepcional de sequera.

En este sentit, Salomé Pradas ha remarcat que amb esta inversió es garantirà un subministrament estable que permeta acabar amb els problemes que afectaven els veïns d’estes localitats. A més, també fomentarà el desenvolupament d’una comarca la zona interior de la qual es veu afectada pel procés de despoblament. “Amb esta obra millorarem el servici i la qualitat i, a més, obrim la porta a empreses que ajuden a mantindre la població en el territori”, ha indicat.

Medi Ambient va presentar fa dos mesos al Ple de l’executiu un informe sobre la necessitat de declarar l’emergència de les actuacions previstes per la Direcció General de l’Aigua, que preveuen una inversió de 4,2 milions d’euros en un termini de 8 mesos. Està previst que les obres, que durà a terme l’empresa Pavagua Ambiental, comencen este mateix mes.

A tal fi, s’ha previst la instal·lació de bombes, així com el sistema de subministrament d’energia. Les actuacions inclouen la construcció de canonades que conduiran l’aigua des del sondeig de Milantes fins als depòsits, a més de la construcció de nous depòsits de recepció i de la regulació de les aigües per a connectar-los a la xarxa de distribució.

L’aigua que serà extreta del futur pou es bombarà amb energia neta “gràcies a una planta solar formada per 960 mòduls”, segons ha detallat Pradas. A més, el subministrament serà canalitzat al seu torn per una nova xarxa de distribució que reaprofitarà algunes infraestructures existents.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas