Justícia i Interior
Administració de Justícia

Justícia informa de la implantació de nous sistemes informàtics per a agilitzar la gestió processal en els partits judicials de Massamagrell i Moncada

03/07/2024
Justícia informa de la implantació de nous sistemes informàtics per a agilitzar la gestió processal en els partits judicials de Massamagrell i Moncada
  • Es tracta d’un sistema de textualització de declaracions i dos de gravació a les sales multiús en el jutjat de Massamagrell i en el de Moncada s’instal·larà el sistema de gestió de cues del registre civil
  • La directora general de Justícia ha visitat estes seus judicials

 

La Conselleria de Justícia i Interior ha implantat nous sistemes per a agilitzar la gestió processal en els partits judicials de Massamagrell i Moncada.

La directora general de Justícia, Cristina Gil, ha visitat els jutjats de Massamagrell, on s’ha implantat un sistema de textualització de declaracions per a la jurisdicció penal. La finalitat d’este sistema consistix en el fet que les declaracions que es formulen verbalment apareguen de manera automàtica per escrit, perquè no hagen de ser transcrites manualment per treballadors del jutjat.

També s’han posat dos sistemes de gravació Arconte (servici web destinat a advocats i procuradors), en cada sala multiús, i han substituït tots els portàtils i els equips de les sales de vista.

A més, Cristina Gil ha anunciat que “en l’últim trimestre del 2024 es renovarà integralment el mobiliari de tota la seu judicial i es dotarà en setembre, a instàncies del jutge degà, d’un sistema Arconte per a prova preconstituïda i es trobarà especialment dirigit al jutjat de primera instància i instrucció número tres que té funcions de violència sobre la dona”.

En la seu judicial de Moncada, la Conselleria de Justícia ha proveït d’ordinadors portàtils per a cada funcionari i també d’equips avançats per a gravació a les sales de vista.

En la seua visita a esta seu, la directora general de Justícia ha manifestat que “en les pròximes setmanes s’implantarà el sistema de gestió de cues del registre civil i en 2025 es faran obres de millora d’eficiència energètica passiva en la façana oest de l’edifici”.

Galeria d'imatges