Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

La Jove Orquestra de la Generalitat oferix tres concerts a Castelló de la Plana, València i Torrevieja

04/07/2024
La Jove Orquestra de la Generalitat oferix tres concerts a Castelló de la Plana, València i Torrevieja
  • Els tres concerts conclouen la trobada d’estiu de la Jove Orquestra, que té lloc del 27 de juny al 7 de juliol
  • La Jove Orquestra estarà acompanyada pel Cor de la Generalitat en els tres concerts

 

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV), dirigida per Pablo Rus Broseta, conclou amb tres concerts la seua ‘Trobada d’estiu’, a Castelló de la Plana, València i Torrevieja, en els quals estarà acompanyada pel Cor de la Generalitat.

El primer concert se celebra el divendres 5 de juliol, a les 19:30 hores, en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i posarà fi a la temporada simfònica del recinte. El segon concert tindrà lloc el dissabte 6 de juliol, a les 18:30 hores, en el Palau de les Arts de València i, finalment, les actuacions de la JOGV conclouen el diumenge 7 de juliol, a les 12:00 hores, a l’Auditori Internacional de Torrevieja.

El repertori que s’interpretarà en els concerts, que s’ha preparat durant la ‘Trobada d’estiu’, es compon de tres peces, amb una duració total de 91 minuts: Photoptosis, de Bernd Alois Zimmermann; Atlas Mnemosyne per a cor i orquestra, de Josep Planells Schiaffino, actual compositor resident de la JOGV, i Els Planetes, de Gustav Holst.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i està formada per 95 músics menors de 26 anys.

El director, des d’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

El seu objectiu és contribuir a la formació dels músics mitjançant trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En el seu repertori destaca la presència de música actual i les obres de compositors valencians, a les quals ha dedicat la seua producció discogràfica.

En concret, en la trobada d’estiu d’enguany han participat els professors Enrique Palomares i Vicente Balaguer (violins); David Fons (viola); Mireya Peñarroja (violoncel); Héctor Sapiña (contrabaix); Francisco López (flauta); Jesús Fuster (oboé); Sergi Rodrigo (clarinet); Héctor Soler (fagot); José Chanzá (trompa); Rubén Marqués (trompeta); Víctor Belmonte (trombó); Lluís Osca (percussió); Úrsula Segarra (arpa) i David Morales Tent (òrgan).

Galeria d'imatges