Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cultura i joventut

Cultura se suma al festival OWN Valencia amb una ‘Zona cultura de videojocs’ per a elevar la consciència sociocultural en el sector

04/07/2024
  • El director general de Cultura, Sergio Arlandis, visitarà el festival el dissabte, 6 de juliol
  • El festival de gaming, tecnologia i oci digital OWN València se celebra del 5 al 7 de juliol en Fira València

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport col·labora amb el festival de gaming, tecnologia i oci digital OWN València que se celebra en Fira València del 5 al 7 de juliol en Fira València, amb l’objectiu de fomentar la participació, visibilitat i promoció de la cultura del videojoc.

Per a fer-ho, patrocina l’espai denominat ‘Zona cultura dels videojocs’ que té com a objectiu educar i elevar la consciència sobre la importància sociocultural en el món del gaming.

El director general de Cultura, Sergio Arlandis, visitarà OWN València el dissabte, 6 de juliol, mostrant així el suport de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura a este esdeveniment que se celebra del 5 al 7 de juliol en Fira València i és considerat el major festival de gaming, tecnologia i oci digital d’Espanya i un dels majors de tota Europa.

Arlandis ha reivindicat la col·laboració de la Conselleria amb els organitzadors d’este esdeveniment, “amb la qual volem donar suport al gaming com a ferramenta de connexió amb el públic jove, un sector de la població que cada vegada ocupa un paper més rellevant per a la indústria cultural i de l’oci a la Comunitat Valenciana”.

En este sentit, ha explicat que la ‘Zona cultura dels videojocs’ que patrocina la Vicepresidència Primera destaca que el gaming “no solament proporciona entreteniment, sinó que també actua com una ferramenta educativa i destaca l’evolució i l’impacte dels videojocs en la societat contemporània al llarg del temps”.

Així, en oferir esta perspectiva enriquidora, s’espera augmentar el coneixement i estima pels videojocs com una forma d’art i narrativa, reforçant el seu valor en la història.

OWN València és el major festival d’entreteniment digital d’Espanya, en el qual es fusiona gaming, esports, música, art, moda i esport amb la tecnologia en un entorn presencial i dinàmic, connectant experiències físiques i digitals des de qualsevol racó del món a través de continguts immersius i creant una comunitat sense precedents on els participants poden interactuar, aprendre i disfrutar en un ecosistema únic.