Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció internacional

Turisme promociona l’oferta turística i gastronòmica de la Comunitat Valenciana a Porto

04/07/2024
Turisme promociona l’oferta turística i gastronòmica de la Comunitat Valenciana a Porto
  • La Generalitat ha organitzat una presentació de la destinació per a mitjans i operadors turístics portuguesos, així com accions de màrqueting de carrer i cuina en viu de la mà de xefs amb estrela Michelín
  • A més, l’esdeveniment ha comptat amb un taller de treball, en el qual agències i operadors turístics lusitans han contactat amb empreses valencianes i destinacions turístiques com Benidorm, Alacant, Castelló i València

​​​​​​

Turisme Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Turespaña i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, ha organitzat una actuació promocional a la ciutat de Porto, que va tindre lloc este dimecres, en un dels punts amb més afluència turística de la ciutat, el Mercat do Bolhao.

En concret, la promoció preveia accions de màrqueting de carrer amb degustació d’arrossos, i una presentació de la destinació que ha reunit en este punt turístic de Porto prop de trenta agents, operadors turístics i mitjans de premsa portuguesos.

Així mateix, s’ha celebrat un taller de treball especialitzat en la qual empreses, associacions i destinacions de la Comunitat Valenciana han tingut l’oportunitat d’establir contacte amb els principals professionals del sector turístic del país. Una àmplia representació empresarial valenciana procedent de destinacions com Alacant, Benidorm, Castelló i València; i amb la participació a més de l’Associació Provincial d’Hotels i Allotjaments Turístics d’Alacant (APHA), València Premium, Conhostur, Introducing Castellón i l’aeroport de Castelló, entre altres.

Després del taller va tindre lloc un taller de cuina en viu a quatre mans, amb xefs estrela Michelín com Pedro Lemos del Restaurant Pedro Lemos de Porto, 1 estrela Michelin; i Alejandra i Emmanuel del Restaurant Atalaya d’Alcossebre, també guardonat amb estrela Michelin.

Els assistents van poder degustar així els principals productes valencians de l’Exquisit Mediterrani, així com vins regionals. L’acte va finalitzar amb un sorteig d’estades a la Comunitat Valenciana per als agents, operadors turístics i mitjans de premsa assistents a l’esdeveniment.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assegurat que “este tipus d’accions són fonamentals per a estretir llaços amb el nostre país veí i promoure així l’afluència d’arribades a la Comunitat Valenciana de turistes portuguesos”.

Montes ha volgut agrair a totes les associacions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana que han viatjat a Porto per a formar part d’este esdeveniment, “pel seu compromís i esforç per a mostrar a agents i mitjans de Portugal el millor de la nostra terra”.

La titular de Turisme ha especificat que “amb estes accions, la Generalitat valenciana vol reforçar l’arribada de visitants lusitans, així com millorar les connexions aèries a través dels aeroports de la Comunitat Valenciana”, que tenen actualment vols directes que connecten en tot just hora i mitja Portugal amb Alacant, Castelló o València.

Cal assenyalar que Portugal és un mercat emissor de turistes cap a la Comunitat Valenciana que ha guanyat importància en els últims anys amb un notable augment de turistes. En 2023, més de 129.000 turistes portuguesos van visitar la Comunitat Valenciana, la qual cosa representa un increment del 6,6 % respecte a l’any anterior.

Galeria d'imatges