Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Educació Ambiental

El Consell col·labora amb Ecovidrio en la campanya ‘Bandera Verda’ de sostenibilitat de recollida d’envasos

04/07/2024
El Consell col·labora amb Ecovidrio en la campanya ‘Bandera Verda’ de sostenibilitat de recollida d’envasos
  • Prop de 40 municipis i 4.000 hostalers participen en la quinta edició d’esta iniciativa
  • El director general de Qualitat i Educació Ambiental assegura que es pretén “cridar l’atenció de la ciutadania i l’hostaleria per a fomentar el reciclatge”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori col·labora amb Ecovidrio en la quinta edició de la campanya ‘Bandera Verda’ de recollida d’envasos en hostaleria i municipis de la Comunitat Valenciana durant l’època estival.

Així ho ha destacat el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, durant la presentació de la campanya a la platja de la Malva-rosa de València. Blanco ha explicat que, a més, esta iniciativa pretén “cridar l’atenció de la ciutadania i l’hostaleria per a fomentar el reciclatge”.

D’esta manera, prop de 4.000 hostalers i 40 municipis de la Comunitat Valenciana competiran este estiu per obtindre o revalidar la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. En este sentit, la campanya té com a objectiu fer valdre i reconéixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

“Es reconeixerà els dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o l’aposta que facen per una compra sostenible, entre altres variables”, ha assegurat Blanco.

Així mateix, i com a novetat enguany, a part d’este reconeixement, Ecovidrio convidarà dos persones de cada establiment guanyador a gaudir d’una classe magistral i una degustació de diversos plats oferits per un reconegut xef amb Estrella Verda Michelin.

Durant els mesos d’estiu es consumix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50 % dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de donar suport a l’hostaleria, la campanya preveu un vessant de divulgació a través d’un equip d’educadors ambientals, que informarà i dotarà de mitjans els hostalers de la costa espanyola per a facilitar-los el reciclatge dels envasos de vidre.

En la passada edició del ‘Moviment banderes verdes’ es van arreplegar 15.577 tones d’envasos de vidre en els 38 municipis participants de la Comunitat Valenciana. Per tant, el reciclatge d’estos envasos ha aconseguit evitar l’emissió de 9.000 tones de diòxid de carboni, com ara retirar més de 4.200 cotxes de la circulació durant un any, a més de suprimir l’extracció de 18.700 tones de matèries primeres, equivalent més de dos vegades al pes de la Torre Eiffel, així com estalviar més d’11.000 megawatts / hora d’energia.

Galeria d'imatges