Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Competitivitat

Indústria anuncia una línia d’ajudes específica per a la incorporació de la intel·ligència artificial en les pimes industrials valencianes

04/07/2024
Indústria anuncia una línia d’ajudes específica per a la incorporació de la intel·ligència artificial en les pimes industrials valencianes
  • El secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, advoca per la implantació d’esta tecnologia “per a millorar l’eficiència i productivitat i així guanyar en competitivitat”
  • Este dijous s’ha celebrat la IV edició de Calzatic, a Elx, dedicada enguany a les tecnologies de IA

 

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha anunciat este dijous en la IV edició de Calzatic, celebrada a Elx, “una nova línia d’ajudes per a la incorporació de la intel·ligència artificial (IA) en les pimes industrials valencianes”, on, segons ha explicat, esta tecnologia té “un enorme recorregut i pot contribuir significativament a millorar l’eficiència i productivitat”.

Per a Carrasco, la incorporació de les diferents IA en les indústries, “implica sense dubte l’augment de la seua competitivitat” i, per això, des de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, a través d’Ivace+i “s’afavorirà i facilitar la seua introducció en el nostre sector industrial, sempre garantint un desenvolupament de manera responsable”.

Per a fer-ho, “l’any que ve 2025 posarem en marxa una línia dirigida exclusivament a donar suport a la incorporació de la IA en les indústries del nostre territori”, ja que en la seua opinió “les empreses que adopten estes tecnologies estaran més ben posicionades per a competir en un mercat cada vegada més exigent i dinàmic”, ha assenyalat.

Carrasco s’ha mostrat “convençut de l’impacte transformador de la intel·ligència artificial” que presenta, al seu juí, “nombrosos avantatges que abasten des del disseny i la personalització, a l’optimització de la cadena de subministrament i la producció, millorant els seus processos i productes”.

Així mateix, ha destacat “l’aposta total de la Generalitat per la innovació i pel desenvolupament d’estes tecnologies sempre en col·laboració amb empreses, centres tecnològics i associacions empresarials”.

Cal destacar que la indústria de cuir i calçat de la Comunitat genera un valor de 1.537 milions d’euros i el sector del calçat valencià aporta el 64 % del total de la fabricació espanyola. És, a més, líder exportador d’Espanya, amb més de 1.100 empreses exportadores, la qual cosa constituïx segons Carrasco “un sector líder, innovador i sempre a l’avantguarda”.

Tal com ha destacat en la seua intervenció, la intel·ligència artificial “està revolucionant molts sectors i el del calçat no n’és una excepció” i la IA pot ser una “potent ferramenta” en la innovació de dissenys, l’automatització de la fabricació, l’optimització de processos logístics o en la possibilitat d’analitzar tendències del mercat i el comportament del consumidor.

Este dijous s’ha celebrat la IV edició de Calzatic, organitzada per l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal). Calzatic és un esdeveniment dissenyat per a explorar les últimes tendències i tecnologies aplicades al sector del calçat. D’esta manera, es pretén acostar el sector a les últimes innovacions tecnològiques amb l’objectiu d’oferir una visió clara i pràctica sobre com aprofitar la tecnologia per a innovar i millorar els seus processos, productes i servicis.

Galeria d'imatges